BF +9

Så har ännu en natt gått och jag känner fortfarande inte ett smack. Som sagt, jag mår som jag gjort dom senaste månaderna och vore det inte för att jag måste upp och kissa på nätterna hela tiden skulle jag lätt kunna vara i v.30 eller nåt sådant. Det har faktiskt börjat kännas lite lättare att gå över tiden nu, är väldigt inställd på att förlossningen faktiskt inte kommer att starta av sig själv. Så skulle den nu göra det blir jag i alla fall positivt överraskad...

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, mysa i soffan osv. Finns ju faktiskt inte så mycket annat att roa sig med med söndag med dåligt väder. Nu blir det fruktansvärt sen frukost, men vad gör det..det är ju söndag!

BF +8

Så nu är man inne i V.42 också, alla som säger att man bara är gravid i 40 veckor har ju inte en aning om vad de pratar om ;). Känner fortfarande ingetting så det verkar inte som att det blir någon bebis idag heller men som min barnmorksa sa det kan hända närsomhelst fast att tappen var kvar i onsdags.

Idag ska vi till ullared och vandra en del och sen blir det lite marknad så får vi se om det kan sätta fart på zombieungen...man får ju göra vad man kan.

Men nu måste kag packa ihop mig så vi kan åka, BB-väskan får hänga med ifall att det skulle hända plötsligt. Ha en bra dag!

Ny bloggdesign?!

Jag är riktigt trött på min bloggdesign och tycker faktiskt att den är ganska tråkig och ful. Dessutom passar den inte alls ihop med det bloggen faktiskt handlar om. Så jag undrar om det är någon vänlig själv där ute som vill hjälpa mig fixa till den lite, med ny header, bakgrund osv.

Hjälp mig!♥

BF +7

Nu är det en hel vecka sedan det var dags för bebben att titta ut men inte har h*n förstått det inte. H*n håller på som vanligt där inne, sparkar och puffar men sätter inte fart på några värkar eller sammandragningar.  Snart är det ju inte ett augustibarn heller och bestämmer sig fisken för att komma imorn blir det på M's systers födelsedag vilket kanske inte är jätteperfekt även om det skulle vara lite komsikt att råka träffa just den dagen.

Idag är planerna att dammsuga och kanske torka golven här hemma. Ska även tvätta lite, försöker hålla det så tomt som möjligt i tvättkorgen så att man kan slänga in allt när man kommer hem från BB. Sen blir det lunch med mamma på hennes jobb, så då får jag mig en promenad med. När M kommer hem blir det kvällsmys med flygandejakob...det kan ju vara sista fredagen som vi inte är mamma och pappa. Konstig känsla det där. Konstig men underbar!

BF +6

Nu är jag hemma ifrån förlossningen igen och allt såg jättebra ut, så nu behöver jag inte oroa mig för det mer i alla fall. Dom kollade med CTG-kurva (inga sammandragningar alls, vilken överraskning!) och sen med ultraljud tittade dom mängden fostervatten och på ett ungefär hur stor bebben var. De räknade med att nu vägde h*n ca 3700g och om jag går fulla 42 veckor skulle det ligga på ca 3811g. Så en loten klump är det allt.

Nu känns allt i alla fall lite bättre, känns lite mer som att det kommer en bebis fast så jobbig denna eviga väntan är. Fick en tid till näsa fredag för kontroll och är allt bra då väntar de ytterliggare 3 dagar med igångsättning så senast 8/9 är det dags i alla fall. Skönt att ha ett slutdatum kan jag säga. Detta innebär med att max 5 dagar till måste jag gå här hemma ensam och lunka.

Hoppas dock att bebben bestämmer sig själv för att titta ut och det snart, gärna i helgen. Min älskade lilla bebbe♥

Packa BB-väska

Nu ska jag ta mig själv i kragen och packa BB-väskan. Även om jag inte egentligen tror att dom sätter igång mig imorn så måste jag ju faktiskt ha den med utifall. Får hoppas att allt är bra och att vi kan åka hem och bara vänta ännu mera, men som sagt man vet aldrig. Jag har ju verkligen dragit ut på det här med att packa och det är nog endast för att jag fortfarande inte riktigt tror på att det ska komma en bebis..det känns så avlägset. Inte så konstig med tanke på att inget händer heller ;/ . Nä, nu ska här packas...

BF +5

Så var man inne på BF +5 och jag är något rent fruktansvärt trött på att bara gå och vänta. Och som det verkar nu lär jag få vänta ett bra tag till. Var hos barnmorskan idag på förmiddagen och då kände hon efter om det hänt något vilket det absolut inte hade gjort.

Tappen som under hela gravidteten förutom i slutet är 4 cm var hos mig mellan 2-3cm och alltså är allt intakt intill barnet och ingetting alls har hänt. Inte så konstig egentligen med tanke på att jag inte har några som helst förverkar eller sammandragningar. Så nu känns det som att jag lätt lär få gå över 14 dagar och sedan bli igångsatt.

Fick i alla fall tid till förlossningen imorn för kontroll så att det finns tillräckligt med fostervatten och bebben får tillräckligt med näring eftersom att det skiljer så mycket mellan mitt BF enligt sista mensen och BF enlig ultraljudet. Ser allt bra ut får jag åka hem och bara fortsätta min vänta men skulle det vara något så blir väl igångsättning skulle jag tro. Känns inget kul något av det, så får bara hoppas att av ett under förlossningen sätter igång inatt....Usch! Känner mig så depp..mitt enda hopp är att min mamma haft det likadant med oss tre barn och hennes har satt igång själv.

Finns inte så mycket mer att göra än vänta...och vänta och vänta!

BF +4

Så var man inne på dag 4 över tiden, nu börjar det bli riktigt långtråkigt. Men håller tummarna för att det blir som när mamma väntade mig, då ska jag börja känna något imorn och ha bebbe på fredag. Fast just nu känns det bara hopplöst, tycker man borde känna något..må det minsta lilla dåligt men inget händer. Är så nyfiken vad det är för liten filur som gömmer sig där inne. Som sagt det känns lite hopplöst fast emmellanåt kan jag se ljuset med att det är faktiskt som längst till nästa lördag och egentligen är ju inte det speciellt lång tid med tanke på hur länge man redan gått.. Men men, får väl se om det blir ett augustibarn eller inte.

I alla fall får vi säga Grattis till Sandra och Markus som igår kväll äntligen fick sin lilla flicka. sandriiisch.blogg.se

BF +3

Hallo!

Idag vart jag verkligen uppe med tuppen, 07.00 steg jag upp. Inte för att jag ville utanför att sängen knarrade och levde, vilket har visat sig beror på att mittsektionen är klen så vi måste fixa till det idag. Försökte sova lite på soffan men självklart sken solen rakt in på den så det blev inget med det. Istället har jag umgåtts med mamma och minsta systern, bara tagit det lugnt..tittat på barnprogram och kälkat frukost. Mys!

Annars är dagen helt blank. Blir väll att jag sover någon timme på soffan nu när solen försvunnit sen blir det att ta tvätten och diska såklart. Underbart! Inte... Hade lite planer på att kanske packa BB-väskan idag men får se om det blir så. Känns inte som det är så mycket mening med det, börjar förlora hoppet. Haha! Som jag tidigare skrev så har jag så svårt att tro att det ska sätta igång på dagen mitt i veckan när M inte är hemma så nu är jag förbered på att vänta till helgen igen. Helt ologiskt egentligen jag vet. Men som gravid är det inte mycket som är logiskt.

♥Jag önskar jag kunde lägga mig ner och sova och vakna igen när det är dags♥


Usel tajming!

Skit diskmaskin är vad vi har. Eller egentligen inte, det är en electrolux så den borde fungera utmärkt tycker man men icke. Nu, idag, precis har den gått sönder för 3:e gången på mindre än ett år. Så imorn ska M ringa electrolux så dom får komma hit och titta på den istället för att vi ska skicka den igen (sist tog det 2 månader och inget blev gjort ?). Sån usel tajming att gå sönder på, hur roligt är det att behöva ställa sig och diska nu, min rygg pallar inte det riktigt och framförallt vill jag inte att disken ska ta en massa tid när bebben kommit. Hoppas verkligen att dom är snabba med att komma ut och laga... Så irriterande!

BF +2

Hej ni!

Här har det inte kommit någon bebis än och jag som verkligen hoppades att h*n skulle titta ut nu i helgen. Helgen är visserligen inte slut än men det ser ju inte så ljust ut just nu i alla fall. Igår hade jag molnande värk hela dagen och ont i ljumskarna och på kvällen tryckte det ordentligt neråt men inte har det hänt något mer för det inte.

Inatt sov jag i alla fall gott för första gången på evigheter så idag är ingen dum dag att titta ut. Men men, h*n kommer när h*n kommer..Dagen är i alla fall planerad med fika här om en stund då M's mamma m.fl kommer hit. Då ska jag mumsa nonstop glasstårta i massor..

Håll nu tummarna att det sätter igång idag så jag slipper gå hemma själv imorn och M slipper jobba. Vill ha min bebis NU!

BF +1

Godmorgon!

Så, nu är man officiellt på övertid. Ingen bebis i sikte här inte men hoppas att h*n tänker titta ut innan helgen är slut för sen är det ju verkligen risk för att det händer mitt i veckan när M är på jobbet. Och det känns inte riktigt kul. Idag blir det att åka till svärfar och hans sambo för fika och sen ikväll pyssel och mys här hemma. Så får vi väl se om det börjar göra något ont idag eller inte..

Gravidas bästa vän..



Min smabo vet pårecis vad jag behöver. Underbara han kom hem med en stor och nu menar jag STOR påse godis idag. Man får ju passa på att gotta sig innan bebben kommit ut för då är det nyttig mat och träning som gäller. Men just nu är lösgodis min bästa vän.

BF-Beräknad födsel IDAG

Äntligen! Jag klarade det..all tid jag aldrig trodde skulle gå har äntligen gått. Det är den 22 augusti och beräknad födsel eller också bäst före datumet för bebisen =). Idag är sista dagen som "normalt"gravid allt efter idag är övertid och om max 14 dagar har jag min lilla bebis här hos mig. Känslan är helt underbar och obeskrivlig. Det känns liksom inte riktigt verkligt och jag tror det är därför jag ännu inte tagit mig i kragen och packat någon BB-väska. Jag tror inte rikigt ännu på att det faktiskt ska komma en liten bebis som är min och M's. Bara vår!

I alla fall, även om det inte kommer någon bebis idag är det inte långt kvar och nu kan det hända närsomhelst. Så jag känner mig inte direkt deppig och trött på att vara gravid ännu. Jag passar istället på att njuta den sista tiden. För även om det är absolut bäst att ha bebben hos sig så lär jag säkerligen sakna min underbara mage. Så det är bara till att njuta och vänta för snart, snart kommer mitt underverk ut.

BF den 22 augusti. Jag är i mål!

Underbara fredag den 22 augusti!

Godmorgon!

Inatt har jag sovit utmärkt, bara varit uppe två gånger. Och det är inte mycket ska ni veta när man är höggravid =). Hann i alla fall bara upp ur sängen och äta lite frukost sen kom mamma och den minsta systern och hämtade mig för jag skulle tydligen hjälpa dom att baka.. Så nu sitter jag hemma hos mamma och väntar på att bullarna ska jäsa och sen i eftermiddag blir det att jag åker hem och fortsätter med mitt oändliga pysslande.

Ha en bra dag♥


Godmorgon sunshine!

Godmorgon!

Vad skönt det är att vakna och upptäcka att solen skiner utanför, framförallt nu när den kan vara framme utan att det är 30 grader varmt och jag håller på att dö. Idag blir det första att bädda, ta disken och annat tråkigt husgöra och sen kommer mamma hit på lunchen och fikar lite med mig. Sen är planerna att kanske hinna baka lite och pyssla innan jag måste hoppa in i duschen för att åka och skriva faderskapspapprena och vårdnadpapperna med M.. Skönt att det hinner bli ordnat innan bebben kommer så man slipper tänka på det då.

Tänka sig..idag är sista dagen innan jag är i mål. Imorn är det 40 veckor som gått och BF är nått.

Barnmorskan

Nu är jag hemma från barnmorskan. Fick byta barnmorska idag och kommer att ha henne nästa gång ( om det nu blri någon) också för min ordinarie barnmorska har tyvärr blivit sjukskriven.Men men, den här är också supertrevlig och enkel att ha och göra med så det gör inget.

SF-måttet (magmåttet) vart detsamma som sist, 35cm så där har det inte hänt så mycket. Däreot hade mitt järnvärde gått ner till 122 ( normal 120-125) så det var inte så bra men jag ska fortsätta som vanligt med järntablett varannan dag. Och vikten hade såklart ökat.. vad annars?!

Frågade henne också om det här med att det var så stor skillnad mellan BF uträknat enligt sista mensen och BF enligt ultraljud och hon sa att börjar jag gå över mycket så tar dom hänsyn till det. Men får väl hoppas att lill*n tittar ut innan det blir aktuellt att diskutera igångsättning. Nu ska jag i alla fall lata mig i soffan och njuta av den sista tiden som gravid.

Till barnmorskan..

Nu ska jag snart köra iväg till barnmorskan men ska åka lite extra tidigt för jag ska hinna inom affären och köpa dubbelhäftande "klisterlappar" till mina foton så att jag kan fortsätta med bebbens album. Ska bli spännande och se vad hon har att säga idag, om bebisen fortfarande är ruckbar eller inte. En sak ärsäker och det är att det är en liten vilding där inne. H*n har inte riktigt förstått att mot slutet ska man bli lugnare och samla krafter för att komma ut till sin mamma och pappa. Busen min!

Onsdagmorgon..

Så var det onsdag igen, skönt. Kanske är det sista onsdagen som jag är gravid med..nästa vecka kanske jag har en liten bebis här hemma. Helt underbart!

Inatt har jag sovit uselt, eller när jag väl sov sov jag gott men efter ett av alla tusen toabesök kunde jag inte somna om. Låg vaken i ca 1 1/2 timme innan jag äntligen kunde somna och efter bara ca 1 timmes sömn ringde dom från MVC och ville boka om min tid jag hade idag till 15.30 istället. Efter det var det bara att ge upp sovandet, så nu är jag uppe och ska fixa här hemma...

99% gjort av graviditeten

Japp, idag har jag gått 99% av min graviditet.. Hur overkligt känns inte det. 99%..det är mycket det! Kan inte förstå att om bebisen inte kommit på fredag är jag på övertid och kan få min lilla bebis i princip närsomhelst. Alla som varit gravida vet vad jag pratar om. WOW-faktorn är hög och helt obeskrivilig!

Hemma igen!

Har precis kommit hem från mamman min och ska väldigt snart krypa ner i sängen och sova en stund. Är supertrött verkligen. Dagen har i alla fall spenderats hemma hos mamma med fika och lunch och sen hämtade jag den äldsta av systrarna i skolan. Lilla tjejen har blivit stor, redan börjat 6-årsgruppen och oj så stolt hon var. Tiden har gått så fort, snart är det väl min lilla bebis tur och h*n är inte äns född än. Man får njuta så länge man kan av att dom är små, de växer ju så fort.

Men nu ropar sängen...

Kvällspromenerande matvrak!

Jag har verkligen varit ett matvrak hela dagen men framförallt ikväll. Är hungrig och sugen på något verkligen hela tiden, kan inte sluta äta. Tog en kvällspromenad för att försöka tänka på annat än mat men väl hemma igen var suget fortfarande kvar. Varför är jag helt plötsligt så hungrig och sugen på mat?! Ska jag fortsätta såhär lär jag lägga på mig ytterliggare 10 kilo innan bebben kommer....

Nu? Lite mat kanske?...

Fikat, promenerat och fikat!

Redan eftermiddag?! Tycker verkligen att tiden idag har gått ganska fort. Hoppade in i duschen i förmiddags och sen komma mamma hit på en fika. Efter det slog vi följe till hennes jobb där jag satt i 1 timme och väntade på H som skulle sluta... Sen vandrade jag hemåt och var inom spelbutiken för att se om de hade dubbelhäftande "tejp" som jag behöver till albumet men icke. Sen här hemma har jag och H fikat med digestivekex och smörgsrån och saft. Skönt med lite tjejsnack.. Blir så tråkigt när hon flyttar iväg. Tur att dom kommer ha en stor tvåa så jag och bebis kan komma och hälsa på.

Nu ska jag försöka vila lite innan det är dags att laga middag lagom tills M kommer hem från jobbet. Japp, jag har återtagit mig jobbet som hemmafru!


Ny vecka rätt vecka!

Godmorgon!

Så vart det måndag igen och en ny vecka, men inte vilken vecka som helst. Det är ju faktiskt rätt vecka för bebisen att komma ut i. Nu är det verkliogen inte långt kvar....framförallt inte om bebisen kommer när jag hela tiden har sagt att den ska komma, nämligen imorgon den 19. Vi får väl se!

Samtidigt känns det som att den inte alls kommer denna veckan, känns så overkligt att det faktiskt nästan är klart. Att jag snart överlevt 40 veckor. All den tid man aldrig trodde skulle gå när man såg + på stickan har väldigt snart gått. Otroligt! Nu har M börjat jobba och jag går här hemma själv så av någon konstig anledning känns det som att ; Nä, nu kommer bebben inte förrän till helgen. Känns inte som att jag ska behöva ringa hem honom eller att det ska ske mitt i veckan. Konstigt det där. Konstigt att vilken dag som helst inom den närmaste 2 1/2 vecka blir jag mamma. Mamma! Känslan är helt obeskrivlig....man måste uppleva det för att förstå.

Jag ska bli mamma

Bebisens åka hem kläder..



Kom på att jag inte har visat upp det som bebisen ska ha på sig när vi åker hem från BB. Blev byxor och mössa från laban som jag tänkte ha en vit body till. Och sen självklart Lundemyrfilten att mysa med i bilstolen. Med på bilden öär också bebbens vagnleksak... Får väl se om det blir som jag tänkt, finns en risk att det inte blir det om fisken visar sig vara en liten tjej..

Godmorgon!

Idag är jag verkligen uppe tidigare än vanligt. Vad är det som händer? Jag kan inte sova länge och behöver inte heller sova på eftermiddagen längre. Kroppen som laddar hoppas jag! Det blev i alla fall ingen jaktpremiärsbebis och jag börjar inse att M kommer börja jobba imorn och att den sista tiden kommer jag gå här hemma ensam om dagarna. Ville verkligen att bebis skulle komma innan M's semester var slut eftersom han kör lastbil och det känns nervöst att det kan ta lite tid innan han kommer hem om det sätter igång då han jobbar.... Men men, nu är jag nästan helt inställd på att gå över tiden. Så det så! ( Vem försöker jag lura ?)..

Fullmåne=bebis?



Inatt är det fullmåne och det sägs att det föds fler barn då det är det. Med andra ord, jag inbillar mig att det stämmer och håller tummarna för att vattnet går eller att värkarna sätter igång i natt. Söndagsbarn är ju faktiskt snälla barn.

Nu börjar det!

Godmorgon! Allt ont gick över och idag är allt precis som vanligt. Men nu är jag i alla fall i V.40, allt något. Men nu börjar dom här underbara sms:en och samtalen; Ingen bebis än? Snacka om att det är lite drygt...ska man få stå ut med det tills bebisen kommer? Tror verkligen inte folk att man hör av sig när ens livs mirakel har kommit till världen?.. Bebis kommer, när bebis kommer.

Nu ska jag umgås med min sambo som precis kom hem från morgonens jakt...

Ljumskarna!

Under ca 1 1/2 timme fick jag ont i ljumskarna med jämna mellanrum men nu verkar det precis som bortblåst..kunde det inte bara ha fortsatt och satt igång ordentligt. Vet att mamma min hade ont i ljumskarna 2 dagar innan jag föddes så jag hoppas lite på ärftligheten där...♥

Elefantfötter!



Mina fötter är så svullna, alldeles fulla utav vatten. Hade det problemet då det var supervarmt men det gick över när temperaturen sjönk men nu är mina elefantfötter tillbaka igen. När vi skulle ut och gå igen var det enda jag fick på mina fötter mina studentflipflops..Supersnyggt!

Alla utom jag !!

Japp, alla i vår föräldragrupp har nu fått sina bebisar. Alla utom jag, såklart!  Ända positiva med det är väl att vår bebis kommer kännas liten mycket längre..deras bebisar kommer ju vara stora och vår fortfarande liten.. Men ändå, tiden går faktiskt inte så jättelångsamt. Inte så långsamt som jag trodde att den skulle gå. Jag menar fredagen är ju snart över =)...

Snart ska jag och M ta en promenad, blir att hyra film och köpa lite godis tror jag. Sen ska jag laga vitlökslasagne så får vi se vad som händer. Promenad och stark mat ska ju tydligen kunna sätta fart på det hela. Fast då blir det ju en jaktunge..

Lilla bebis kom snart..Vi längtar!

V39

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

En genomsnittlig bebis är lite över 50 sm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

fetal development at 39 weeksFostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp. Bebisens ovanhud ger också plats för ny hud som växer underifrån.

På film börjar förlossningen typiskt med att vattnet går - mitt i en folksamling, såklart - och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker - det kan ta timmar innan värkarna börjar - och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Och vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen. Läs mer om hur du kan göra om du går över tiden.


"Äntligen" fredag...

Hej ni! Äntligen fredag, både ja och nej faktiskt... fredag betyder ju visserligen att det bara är en vecka kvar till BF men det betyder också att det är M's sista semesterdag och att om bebisen inte kommer i helgen blir det en lååång väntan ensam här hemma för min del. Får leva på hoppet att när bebben väl behagar komma ut är M ledig i två veckor i alla fall. Idag hoppas dock inte M att det sätter igång för imorn är det jaktpremiär ju =)... Skulle inte förvåna mig om bebisen tycker det är dags att komma ut bara för det..♥

Scrapbooking!

Nu har jag suttit i flera timmar och hållt på med albumet, börjat bli lite smått trött i huvudet nu faktiskt. Men ack så fint det blir...kommer vara superroligt att kunna sitta och titta och minnas tillbaka sen när bebisen inte längre är bebis. Hade kunnat sitta i flera timmar till och pyssla, vilket är konstigt för jag är egentligen inte så pysslig av mig, om det inte vore för att ryggen inte riktigt tycker om det. Får se om jag kanske gör en sida till ikväll annars blir det mys, eller ja, tyvspel i soffan innan läggdags...

Sopor..usch!


Ungefär såhär brukar vår soptunna se ut 1 1/2 vecka efter sista tömningen, vilket är fruktansvärt äckligt. Vi är nämligen två hushåll som delar på en, vilket absolut inte räcker och nu ska ytterliggare en flytta in i vårt hus. Inte blir det sen bättre av att folk som är ute och går med sina hundar slängar hundbajspåsarna i vår soptunna. Har folk inget vett längre, ta hand om din egen skit. Som tur var träffade vi hyresvärden idag i alla fall som lovade att han antingen skulle ordna större tunna eller fler tömningar. Tur det!

Morgonstund!

Idag när jag vaknade var jag riktigt jäkla sur och irriterad, sovit uselt och hela kroppen bara värkte. Men då tog jag det kloka beslutet att gå upp och gå till affären och köpa frallor. Så skönt med en promenad, härlig frisk luft och när jag kom hem igen vart humöret som bortblåst. Nu har jag flrdrivit tiden med tv-spel ( ja vad ska man göra som höggravid) och snart ska jag hoppa in i duschen. Måste åka och köpa silverpennor som jag kan ha till scrapbookingen, de tar ju slut så jäkla fort.

Ha en fin dag!

Vi är med vagn och bilstol.



Här är vår bilstol och våran vagn. Bilstolen är en AKTA Graco 2007 och vagnen är en Emmaljunga Edge Duo combi. Älskar verkligen både vagnen och bilstolen. Svart, enkelt och rejält. Endast det bästa för bebisen, såklart!

Frossat idag..

Idag har jag verkligen frossat i allt möjligt onyttigt.. Har blivit ett antal chokladbollar och småätande hela dagen och nu precis smäckte jag i mig pizza. Bara en halv visserligen men ändå, gott var det i alla fall. Jag har ju faktiskt också varit duktigt och varit ute och gått en lite längre runda, kändes direkt i magen vilket självklart känns bra...haha! Nu ska jag leta upp en bra bild på vår vagn och bilstol...

Rock för bebben..


Skinnjacka till kidzen? Ja, gärna för min del.. Synd bara att den här söta skinnjackan bara finns frn stl.86 på H&M. Blir ju lite väl stort det första året för bebben... Men annars hade jag slagit till, 298kr är inte så farligt för något dom bara kan ha en säsong.

Godmorgon

Godmorgon! Vaknade i ganska hyfsad tid idag och har suttit och ätit frukost och slappat i soffan nu på förmiddagen. Idag tänkte jag ta en liten promenad och sen är planerna att hinna göra ganska mycket i bebisalbumet. När bebisen väl kommit ska jag ju börja på de nya albumen ( ett för varje månad) så det är väl bäst att försöka hinna göra så mycket som möjligt i graviditetsalbumet som möjligt för tiden kan ju bli knapp sen =).. Längar så efter bebben!

Beräknad födsel enligt SM!


Idag är det faktiskt beräknad födsel om man ska gå efter sista mensen. ( Blev flyttad 10 dagar på ultraljudet). Så vem vet, bebisen kan ju faktiskt ha varit liten i början bara och egentligen vara helt färdig idag. Det tror jag, för magen har sen man började mäta den hela tiden varit ca 10 dagar större än vad man ska vara med BF den 22 augusti. Det kan ju bara inte vara en tillfällighet?!

Tisdag och inget...

Godmorgon! Nä ni, inte blev det någon bebis inatt heller, slutade att göra ont efter ett tag och nu är allt som vanligt igen. Känns i alla fall bra att det har börjat göra ondare när det gör ont, måste ju betyda nånting eller hur?! Just nu är jag i alla fall hungrig, sitter här i min ensamhet då M är och klipper sig, och hoppas på att han kanske köper frallor med sig hem. Planerna för dagen vet jag inte riktigt, blir nog att jag klipper och klistrar med bebisen album, får passa på medan tiden fortfarande finns. Sen blir det att gå till brevlådan och posta tackkort...

Ha en fin dag♥

Ont!Bebis?

Här gör det ont...Men inte hela tiden och det är inga värkar. Däremot kommer det som hugg, ilningar m.m neråt och i ljumaskarna som håller i sig ett tag och sen är det lugnt i ca 15min innan det börjar igen. Får väl se om det utvecklas eller om det bara är för att jag gått så mycket idag. Vem vet?! Håller tummarna för att det är nåt mer på G.

Studentfix!



Vilken dag det var! Så olidligt varm, roligt ch sorligt på samma gång. Helt underbart! Studentfotona kom idag och först nu blev det riktigt verkligt att det hänt, att man inte ska tillbaka till skolan. Just nu sitter jag och fixar med alla tackkort och adresser, inte det lättaste att hitta alla adresser när folk bor så utspritt och har flyttat ett X antal gånger. Men nu så..

Måndag kväll..

Hej ni!

Idag har varit en riktigt lång dag, skulle egentligen åkt till Liseberg ( smart 1 1/2 vecka innan förlossning) men det regnade ju bara i Göteborg så det fick bli Ullared med mamma och systrarna. Gissa om vi handlat, eller inte jag men mamma. Snäll som hon är fick jag en fleece och en snygg väst som jag kan ha när jag ska ut och vandra med bebisen. Har ju några kilo att gå bort =). Sen lyckadjes jag äntligen hitta fina scrapbooking saker som inte är könsbundna, så nu har jag massor av fint att jobba  med till bebisen album om graviditeten. Sen är det tänkt att jag ska göra ett varje månad under bebbens första år, händer ju så mycket då.

Väl hemma däckade jag i sängen och sov i underbara 3 timmar och nu ska jag börja ordna med bilder som kom med posten idag.

Ha en fin kväll!

Magen V.38



Här är en ny bild på magen, tror vi tog den för 2 dagar sen. Här syns de små bristningarna jag har fått bättre men som sagt dem är ju minimala jämfört med många andras. Tycker det börjar se väldig framtungt ut nu.. ;)

Regn och rusk!

Vilket skitväder det är idag.. Har bara suttit inne hela dagen och tagit det lugnt. Mådde riktigt konstig med innan idag, typ som när man håller på att bli sjuk men efter några timmars vila mår jag bättre. Jag som trodde att det kunde vara början på en förlossning. Japp, man letar tecken överallt..vilket tyvärr gör att tiden går ännu långsammare. Men men, tids nog eller nåt..

Min underbara sambo!

Han är bra underbar. Sitter här i soffan och tar det lugnt, fortfarande ganska trött efter nattens dåliga sömn och nu kom han med gurka, morötter och vitlöksdipp. Gissa om sånt gör en höggravid kvinna glad... Sen står han dessutom i köket just nu och lagar middag till oss. Jag har det bra lyxigt, han har lagat mat varje dag under sin semester och har full förståelse för hur jäkla trött jag är... Underbart! Om bara vår underbara bebis kunde komma ut och mysa med oss också. Nu ska jag mumsa vidare..♥

Trötter och seg..

Godmorgon??!! Idag är jag riktigt trött vilket beror på att jag inte kunde somna förrän vid 02.30 inatt för våra grannar hade fest...gissa om jag var måttligt road. Idag blir det fika här hemma med svärmor, M' syster och hennes lilla dotter.. Man längtar så mycket efter sin egen bebis när man träffat henne. Så kul de två kommer få sen när de blir lite större, skiljer ju bara ca 4 månader på dem. Men nu blir det till att gå och duscha och börja baka äppelpaj.. Gottegris!

Smygtitt på bebbens rum



Här kommer en liten smygtitt på bebbens rum. Sängen, bäddad och klar och i den står den underbara giraffspeldosan som jag bara älskar. Fler bilder kommer sen när jag bett M fota hela rummet som det ser ut nu. Den här bilden är nämligen tagen innan allt var helt fixat..

Bebisen V.38

Fostrets utveckling - gravid: 38 veckor

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare


Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt - pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

fetal development at 38 weeksUndrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig - den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!


14 days to go!

Godmorgon?! Japp, idag är jag 38 fulla veckor och det är "bara" 2 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. 2 veckor kvar innebär att bebisen faktiskt kan titta ut när som helst, inte för att det känns så men den kan i alla fall gör det. Idag tänkte vi åka iväg på marknad och får hålla tummarna för att vädret är på vår sida. Dock verkar det inte riktigt så förtillfället, kommer regnskurar med jämna mellanrum, men men lite regn skadar inte..

Redo för förlossning!

Nu är jag redo! Redo för förlossning! Nu känns det som jag gjort allt man behöver göra som gravid för att det verkligen ska ha känts som man är gravid. Jag har;

Haft illamående ( endast 1 vecka men ändå)
Varit hypernervös för missfall
Handlat bebiskläder
Varit på ultraljud ( många faktiskt)
Legat inlagd pga blödningar
Blivit förbannad på folk som tagit på magen
Varit superstolt över min "stora" mage i v20
Haft hormonsvängningar så det heter duga
Fått ett X antal hårda sparkar på revbenen
Trott flera gånger att det kanske satt igång
Känt bebisen hicka
Haft foglossningar
Lipat till allmänt konstiga saker
Varit glad och ledsen på samma gång
Gått upp 20kg
Haft/Har fötter som en elefant
Känt mig nyförälskad och höjt M till skyarna i mina tankar och sänkt honom lika for =)
Ordnat klart bebisrummet
Varit nervös för att vi inte ska hinna med allt
Skällt på M för att vårt skötbord var slut på IKEA
Bakat som en husmor
Boat som aldrig förr

Jag har gjort allt...utom att föda.Och att vara gravid har faktiskt varit helt underbart, känslan jag fick när jag såg plusset på stickan glömmer jag aldrig. Den var underbar men nu vill jag uppleva den absolut underbaraste känslan man kan få uppleva,. Jag vill få min bebis för nu är allt färdigt. Hemmet är redo! Bilen är redo! Jag är redo! Varför kan bebben där inne inte vara redo?!


Vår bebis!



Jag har sagt länge att jag ska lägga ut en ultrljudsbild och nu så har jag tagit tag i det. Här är vårt underverk i v18, kan inte förstå att den lilla bebisen på bilden är min och att jag snart får hålla h*n i min famn. Se så sött h*n ligger med handen på magen... Min älskling!

Städdag...

I natt när jag gick och lade mig var jag helt övertygad om att i natt sätter det igång, men så fel man kan ha. Men men, idag gör jag ett nytt försök med att försöka få ut bebben, STORSTÄDNING heter det. Har städat sovrum, bebbens rum och halva köket än så länge och snart ska jag ta tag i resten. Några känningar än? Nä, inte ett jäkla dugg. Kom ut bebis!

Ha en bra dag


Cute


Är den inte nästan det sötaste ni har sett?! Blir det en liten tjej ska hon ha den här, opraktiskt och onödigt men ack så fin. Dessutom är den nästintill en kopia av min vinterkappa jag köpte förra vintern. Mor och dotter! Cute!

Magen v37



Såhär såg min stora mage ut när jag var 37 fulla veckor, så för ungefär en vecka sedan var den såhär. STOR! Syns inte direkt på bilden men naveln har ploppat ut och ser allmänt rolig ut och några få bristningar har kommit på sidan men inget som syns mycket =).

Godmiddag!

Hej ni! Idag blev det hyfsat sen uppgång trots att jag ändå var vaken vid 9.30. Inte världens lättaste att sova med en stor tung mage som gör att man nästintill behöver lift varje gång man ska vända sig. Men nu är jag uppe i alla fall. Idag blir det till att plocka här hemma, spela lite tvspel ( ja vad ska man göra som höggravid) och vid 17.00 kommer en från Trygg-Hansa hit så vi kan få lite mer information om deras barnförsäkring. Och som avslutning idag blir det bio med mamma, SATC såklart!

Ha en fin dag♥

Tillbaka!

Hej igen ni! Förlåt för superdålig uppdatering men lusten och orken har helt enkelt fattats men nu så verkar det som att det sakta men säkert börjar komma tillbaka lite blogglängtan. Ikväll blir det dock inte mycet mer än såhär men kan ju nämna att än har ingen bebis tittat ut, men snart så. Snart! Nu ska jag trycka i mig lite mat även om det blir svårare desstu större bebisen blir och lämnar mindre plats åt magsäcken.

Ni får ha en fin kväll så återkommer jag imorn med magbilder ( har hänt en del), BM.uppdatering och med lite tur kanske ni kan få en tjuvtitt på hur vårt underbara barnrum ser ut och varför inte vagnen med ;).

Tack för alla fina kommentarer med som ramlar in medans jag haft paus/Emm♥

RSS 2.0