Måndag igen

Så var det måndag igen, fast det känns inte så hårt faktiskt. I helgen var vi i Halmstad hos M syster , vilket var supertrevligt. Gick på julmarknad på dagen och sen åt vi middag hemma hos dom. Drack vin och åt brieost i soffan, underbart gott kan jag säga att det var. Sov över där till söndagen och innan vi åkte hem på eftermiddagen tog vi alla en promenad och fikade. Mysig och väldigt trevlig helg var det.

Sen så denna veckan ska M bara jobba 4 dagar coh det är ju inte så mycket. Tänk att en dag kan göra en sådan stor skillnad. I alla fall så var vi på babysim idag och tog undervattensfoto på Jack. Dom gånger vi dök till fotot tyckte han att det var helt okey men när vi skulle öva en gång också så blev han riktigt arg och sprattlade järnet ;).

Annars i veckan händer det lite i alla fall. Imorn blir det till att vara hemma, nåla upp julgardinerna och mysa. Onsdag ska vi på babymassage och även hämta ett smycke som jag beställde i förra veckan. På torsdagen är det kyrkis och sen föräldraträff då det ska pratas mat. Känns så avlägset, han är ju fortfarande min bebis, men ändå så nära. Tänk om 1 1/2 månad får Jack börja mer smakprotioner. Konstigt! Fredagen är M som sagt ledig och då ska vi till BVC och Jack ska få vaccinationerna, läskigt...sticka min lilla plutt.

Men nu ska jag återgå till plockandet., ibland känns det som att man inte gör annat. =)

Ersättning istället..

Nu har vi börjat ge Jack ersättning istället för bröstmjölk och det är sån skillnad på honom. De senaste veckorna har han varit väldigt trött och inte riktigt sig själv så vi provade med ersättning istället och på en dag var han som förbytt. Pigg och go och glad igen, så nu kör vi bara ersättning. Och han är storätare dessutom, han klipper lätt 180ml /3 timme, nu lär han nog bli lite bebismullig med vår lilla tunnis.

Det svåra nu är bara att få mjölken att sluta rinna till. Har trappat ner det rejält genom att bara tömma brösten var 8:e timme och då 5 min på varje men gissa om det spänner efter dom åtta timmarna. Vill bara att mjöken ska sluta komma och det NU. Men antar att det tar sin lilla tid för brösten att fatta att dom inte ska pårdoucera mer mjölk.

Nu ska jag mata lilleman.

Dagens 21/11

Humör: Känner mig glad.
Gjort: Varit hos mamma hela dagen
Planer: Mysig fredagskväll med god mat och sen packa inför helgen
Ser på:  Färjan (ragiskt jag vet) och M som lagar mat
Lyssnar på: Tv:n
Läser:
Dricker: vatten
Äter: Älgfärsbiff med blandsvamp, klyftpotatis och rödvinssås blir det ikväll.
Bästa: Att det funkar med ersättning och att vi har en rolig helg planerad
Sämsta: Att det är så svårt att få mjölken att sluta komma
Barn: Sover i vagnen men är go och glad
Väder: Kallt och riktigt mysigt vinterväder

Dagens

Humör: Känner mig pigg och glad
Gjort: Klätt lilleman och mig själv. Ätit frukost.
Planer: Babysim på förmiddagen och sen besök på eftermiddagen.
Ser på:  Skärmen
Lyssnar på: Rix Fm
Läser:
Dricker: Vatten
Äter: Havregrynsgröt med äpple och leverpastejsmacka
Bästa: Att Jack verkar ha repat sig riktigt bra
Sämsta: Att vi fortfarande inte fått på vinterdäcken.
Barn: Sover men verkade vara på solskenshumör innan när han fick mat
Väder: Kallt men soligt.

Ny dag, nya tag!

Så var det söndag igen och vi har börjat komma tillbaka till lugnet igen efter fredagens hemska upplevelse. Igår var också en ganska jobbig dag då jag fick amma ca varannan timme ( van vid var 4:e) för att han skulle få tillbaka vätska och gå upp lite och sen var dagen självklart jobbig för spänningen började släppa. Sådana saker får verkligen en att tänka på vad man har och hur lätt man faktiskt kan förlora det, skrämmande.

Idag har vi i alla fall legat i sängen och myst ett bra tag innan vi gick upp och hela förmiddagen och vi tagit det lugnt och kelat med lillkillen. Nu har vi tagit tag i oss själva och duschat och gjort vi oss för att åka och fika hos några kompisar. Sedan ska vi göra lite små fix innan vi åker hem igen, bland annat ska bilen tvättas. Annars blir det en väldigt lugn söndag med fokus på vårt hjärtegryn.


Ha en fin dag


Värsta dagen...

Igår var den värsta dagen i mitt liv. Jack var undertempad 35,4 och blev ganska avtuppad och gick knappt att väcka. Så vi ringde ambulans och sen åkte vi till Jönköpings barnakut. Under ambulansfärden syresatte han sig dåligt och fick syrgas , såg så hemskt ut, lilla killen. När vi kom in tog dom en massa prover och som tur var var alla proverna bra. Och han började syresätta sig bra igen och tempen gick upp. Dom trodde att det var någon form av virus i magen som orsakat det så det fanns inget dom kunde göra. Vi var kvar där i ca 8 timmar och matade han varannan timme för att han inte skulle bli uttorkad och så innan vi fick åka hem. Så nu är vi hemma och lillkillen har piggnat på sig rejält och idag kör vi matningen varannan timme, dels för att öka hans vikt igen ( han gick ner ca 300g igår) och dels för att försöka öka mjölkproduktionen så han får vi sig ordentligt.

Så igår var verkligen den värsta dagen i mitt liv, har aldrig varit så rädd. Känslan man får när ens barn blir sjukt är fruktansvärd... Men nu år ju lillkillen bättre som tur är. Min lilla sötis!

Torsdag

Idag har vi varit på föräldra-barngruppen uppe i församlingshemmet och det var som vanligt trevligt. Blev mest en massa snack om allt och inget och helt plötsligt var det dags att gå hem. Var hemma i några timmar innan jag började känna mig instängd och klädde på en skrikande bebis ytterkläderna för en längre promenad. Var ute och gick i ca 1 timme och då inom mamma och fick med mig några Mama tidningar, kanon läsning. Nu har vi käkat tacos och sitter och myser i soffan, en lugn vanlig torsdagskväll.

Imorn tänkte jag att vi skulle ta en till långpromenad, viktnedgång på G ju, och sen hoppas jag att Jack tänker sova ett par timmar mitt på dagen så att jag kan fortsätta mitt pysslande med hans månadsalbum. M har nämligen köpt med sig såna klistergrejjor hem idag ;). På kvällen sedan ska jag iväg en sväng på MeandI-party, ska bli kul. Har bara varit en gång innan och då hade jag ju inte Jack, inte ens några planer på barn...så det blir nog lite roligare denna gång. Har kikat lite på hemsidan och det finns en del så det blir nog att sätta lås på plånboken..

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och mysa mer.

Lista

Lista

När fick du reda på att du var gravid? 18 december 2007
Blev det en chock? Både ja och nej, var planerat men hade testat ca 1 vecka tidigare och då var det negativt.
Hur gammal var du? 18 år
Hade du mycket halsbränna? Nä, inte direkt. Blev lite värre på slutet.
Spydde du mycket? Nä, inte en enda gång tror jag
Hade du mycket foglossning? En del, framförallt mellan v.22-30
Ditt sf mått som störst? 37
Har du fått bristningar? Några små på sidan och lite på brösten
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag var övertygad att det var en flicka
Vad hoppades du på? Ett frisk barn
Gick du över tiden? Om jag gjorde. 13 dagar över tiden gick vattnet och 14 dagar över tittade lillkillen ut
Födde du för tidigt? Låångt ifrån
Hur var förlossningen? Det häftigaste jag någonsin upplevt. Visst det gör ont men är så häftigt på samma gång.
Dragen med sugklocka? Ja, en liten bit för skitungen hade vridit sig för mycket och hade handen vid ansiktet.
Hur många var inne i förlossningsrummet?Barnmoska, barnmorskestudent, undersköterska, någon som drog med sugklockan och självklart M
Hade du någon nära med dig? M
Vilket BB födde du på? Halmstad
Hur stor var bebisen? 3895 g och 51 cm lång
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick den heta?  Jack M L
Var allting värt det? Självklart!!!

Växer så det knakar

Lillkillen växer verkligen så att det knakar. Ett tag nu har han kunnat ha stl.62 men också stl.56, det kan han inte längre. I alla fall inte i bodys, dom är alldeles för korta i ärmarna. Så nu håller jag på att sortera ut det som han absolut inte kan ha vilket känns lite sorgligt, lillen börjar redan bli stor. Även om han fortfarande är ganska liten ;). En lång liten kille är det i alla fall, något som han har efter mig... Tur att han är lik mig på något sätt, för annars är det bara pappa som gäller. Skitungen♥

Dagens

Humör: Pigg efter en massa timmars sömn.
Gjort: Matat lillkillen, bokat BVC tid och lite andra måsten
Planer: Ta det lugnt och mysa hela dagen. Ikväll simma med mamma.
Ser på:  Jack som ligger här bredvid och sprattlar.
Lyssnar på: Lillkillen som ligger och pratar en massa
Läser:
Dricker: Vatten såklart
Äter: Har bara hunnit med frukost än så länge.

Bästa: Att det blir en lugn och skön dag idag.
Sämsta: Att Jack fått ögoninflammation.
Barn: Glad och pigg.
Väder: Regn, regn, regn heeeela tiden


Babysim

Idag var jag och Jack på babysimmet för första gången och det var jättemysigt. Jack tyckte det var så skönt att bada och tittade sig runtomkring. Var kanonmysigt att bada tillsammans och busa med vattnet, hällde lite över ansiktet på honom ett par gånger för att han ska vänja sig till sdet är dags att dyka. Känns lite småläskigt men det kommer säkert gå jättebra. Vi måste ju öva för i slutet av november och början av dece,ber kan man ta undervattensfoto på honom och det vill vi såklart ha. Vi badade väl i ca 20 minuter, sen blev han trött och då gick vi upp och duschade. Han var så snäll och skrek max i 10 sek och det var när han skulle få blöja annars sov han eller bara låg och tittade lillkillen.

Nu ligger han och sover i sin vagn och lär nog göra det ett tag till, helt slut ju.


Fars dag

Idag har vi firat M's allra första fars dag. Jag gick upp vid 10.00 och bytte blöja på Jack och satte på honom ett linne som vi köpte innan vi visste att han var han där det står: "I look just like Daddy". Vilket stämmer fruktansvärt bra, för dom är verkligen superlika mina killar. Sen låg Jack och M och myste i sängen medan jag gjorde frukost och sen åt vi den i sängen och låg och drog oss till 12.30. Lyx!

Sen har vi varit och hälsat på Jacks farfar och träffat hans kusin med. Spännande tyckte Jack som "pratade" en hel del, mycket mer n vanligt. Lillkillen. Nu är vi i alla fall hemma igen och M står i köket och gör hemmagjord pizza.*Mums* Vi ska göra det till tradition att göra hemmagjord pizza varje Fars Dag, mysigt. Så kan Jack och M göra det tillsammans nästa år..kommer bli så mysigt att se dom tillsammans. Mina killar♥

Mailadresser!

Ni är ganska många som vill ha lösen osv till lillkillens egna blogg men ni måste skriva i era mailadresser så jag kan maila uppgifterna till er.

Dagens

Humör: Kanon
Gjort: Varit på min gamla gymnasieskola och hälsat på, shoppat lite.
Planer: Hämta M på jobbet och sen hem för en mysig fredagskväll ihop
Ser på:  Småsystrarna som busar
Lyssnar på: Småsystrarna som diskuterar hur leken ska gå till =)
Läser:
Dricker: En del kaffe har det blivit idag men framförallt vatten
Äter: Rester från i onsdags

Bästa: Att Jack varit go och glad hela dagen. Och en hemlig liten nyhet ;)
Sämsta: Att bankerna är väldigt långsamma med att flytta ens pengar.
Barn: Glad och gosig som vanligt
Väder: Kallt, riktigt höstväder




Egen blogg

Nu har Jack fått en egen "blogg", dock är den lösenordsskyddad så ni som vill kunna läsa får lämna en kommentar med er mailadress så mailar jag uppgifterna. Dock gäller detta bara er som jag känner. Främmande människor kommer inte att få lösenord osv. Men men, nu så är det ordnat i alla fall =)

Låång dag

Dagen började med att vi, tillsammans med L&F gick upp till kyrkis. Var mysigt precis som vanligt, vi sjöng och sen fikade vi och snackade en massa skit. Trevligt! Sen hann vi bara hem men vände i dörren för att gå och luncha med min kära mor. Spenderade väl ca 2 timmar på hennes jobb, alla skulle ju titta på Jack så det tog sin lilla tid att komma därifrån. Fast det är ju egentligen bara kul.

Sen var vi väl hemma i ca 30 min innan vi gick ner till L för att dricka lite kaffe och snacka ännu mera skit. Jag tckte verkligen att det var supertrevligt och så skönt att få prata med andra vuxna =) . Det får vi göra om ;) Efter någon timma gick vi hem och började lite med maten och nu har vi precis käkat. Har verkligen varit full rulle hela dagen men det tycker jag bara är kul. Som sagt, framförallt att få träffa andra vuxna och skaffa sig lite nya vänner.

Sen dagens

Humör: Jättebra, en aning trött men kanonbra humör annars.
Gjort: Varit på kyrkis, lunchat med mamma och sen kaffe hos Lisa m.fl
Planer: Bara ta det lugnt och mysa ikväll
Ser på:  Sjukhuset och en glad liten kille som jollrar
Lyssnar på: Jollrande och sambo
Läser:
Dricker: Vatten
Äter: Precis ätit köttbullar, potatis och sås. Mums!

Bästa: Att jag lärt känna lite andra mammor bättre idag =)
Sämsta: Ingetting
Barn:  Riktigt goo och glad
Väder: Idag har det varit soligt, kallt och väldigt blåsigt


Kvällsmys

Nu har vi ätit middag här hemma, supergott var det som älsklingen lagade till oss. Har suttit ett tag i soffan och myst med Jack, han är en så mysig liten killen vår son. Nu har han fått på sig pyjamas och ligger lite i babygymmet och käkar på sina händer samtidigt som han snackar lite med spöket Laban och Labolina.

Annars har vi tilbring t dagen med fika i soffan med Lina&Lovis, supertrevligt var det. Är så kul att se hur ungarna växer och så roligt att se hur mycket  mer Lovis kan ( 3 veckor äldre) än vad Jack kan. Ska bli så roligt att se när han också kan allt som hon kan ;). Dom duktiga små liven.

Nu ska jag fortsätta att mysa med lilleman.

Dagens

Humör: Tipptopp, känner mig pigg efter 9 timmars sömn
Gjort: Duschat, startat tvättmaskin, ätit frukost och gett lillkillen mat
Planer: Småplocka här hemma, tvätta sängkläderna, baka kladdkaka och i eftermiddag får vi besök
Ser på: Jack som ligger i babygymmet och busar
Lyssnar på: Rix Fm
Läser: Ingetting
Dricker: Vatten
Äter: Havregrynsgröt och macka

Bästa: Att både jag och lillkillen mår bra
Sämsta: 
Barn: Go och glad precis som vanligt
Väder: Klarblå himmel och strålande sol, dock kallt.


Cupcakes

Har precis bakat färdigt lite cupcakes och dom blev riktigt snygga om jag får säga det själv. Har inte smakat dom än så vem vet, dom k anske är jätteäckliga ;). Ska snart ta en och smaska i mig, hoppas på det bästa. Slänger in en bild på dom sen när jag laddat in bilderna på datorn, vilket kan dröja ett tag. Men tids nog. Nu, tillbaka till onyttigheterna.

Spädbarnsmassage

Fick hem inbjudan till spädbarnsmassage via BVC idag, äntligen. Har velat gå på det ett tag nu, vet att det finns nåot sånt som inte BVC håller i men det har ju hållt på ett tag nu och jag hittar inte någon information om det. Men nu så ordnar i alla fall BVC två stycken introduktionskurser, så imorn ska jag ligga på luren för att anmäla oss då det bara finns begränsat antal platser. Jack som är en så gosig kille och älskar då man myser och kelar kommer säkert tycka det är kanon med lite massage. Mys!

3D-avgjutningen



Vi gjorde ju 3D-avgjutningen av Jack hand och fot för någon vecka sedan och här ser ni resultatet. Det blev kanon. Var inte jättekrånglit att göra heller, nu ska dom bara in i ramen också. Dock måste jag få tag på mer porsinsgips eftersom att det som blev kvar inte riktigt räcker till. Men jag är helnöjd med resultate, kanonfint minne.

Dagens

Humör: Lite halv seg men bra.
Gjort: Plockat disk, tvättat, plockat undan lite och ätit frukost.
Planer: Inga direkt, ev en tur upp till mamsen.
Ser på: Datorskärmen.
Lyssnar på: Ingetting, alldeles knäpp tyst här hemma. Skönt!
Läser: Nada.
Dricker: Vatten.
Äter: Havregrynsgröt med äpple och macka med leverpastej.

Bästa: Att lillkillen soc från 23.00-08.30, skönt!
Sämsta: Att förkylningen inte rikitgigt är borta.
Barn: Sover men var på underbart humör efter morgonamningen.
Väder: Dimmigt och kallt som bara den.


Det blir bättre och bättre..

Nu har min förkylning övergått till vanlig höstsnuva känns det som, vilket är kanonrekord att i stort sett bli frisk på när det gäller mig. Jag brukade lätt ligga sjuk i minst 1 vecka innan jag vart gravid, antar att imunförsvaret har haft chans att jobba upp sig lite. Skönt är det i alla fall.

Sitter och äter lite frukost nu och har redan hunnit med en hel del här på förmiddagen. Har bland annat startat tvättmaskin, tömt diskamaskin, plcokat undan lite och ringt och bokat lokal till efter dopet. Behövs en lokal då vi blir ganska många, många fler än vad vi trodde från början. Men det blir bara kul. Snart vaknar förmodligen lillkillen som liogger och sover i vår säng och då blir det till att klä på honom och sen om orken räcker till en promenad upp till mamma för att hämta klistergrejjer till fotona. Började ju med albumet igår men kom bara 3 sidor sen tog klistergrejjorna slut, irriterande och oplanerat av mig!

Men nu ska jag återgå till frukosten och sen mys med lilleman♥

Måndag igen

Ny vecka igen, tiden går verkligen kanon fort. Veckan börjar med att fortsätta att kurera mig mot min förkylning som faktiskt börjar bli bättre känns det som. Skönt, vill verkligen inte vara sjuk. Känner att det är så mycket jag vill göra men funkar inte rikigt bra med förklyning.

Imorn tänkete jag att vi blir hemma och inne också och då ska jag försöka börja fixa i Jacks 1-månadsalbum. Har kommit så långt att jag valt ut vilka bilder som ska vara var. Så nu är det till att klippa och klistra in dom och självklart skriva lite text till med. Har även lite bilder som ska in i Jacks "Mina första hem år" bok. Men det får bli ett senare projekt.

Nu ska jag ta upp lilleman och gosa lite.

Lite uppdatering

Kanske dax att uppdatera lite.

I tisdags var jag iväg och shoppade vinteroverall till lilleman när jag plötsligt fick väldigt ont i ryggen och magen som bara blev värre och värre. Lyckades ta mig till mammas jobb innan smärtan tog över totalt. Mamma fick ringa ambulans och min kompis fick ta hand om Jack tills M lyckades komma hem från jobbet ( jag hade ju vår bil). Blev in till sjukhuset med ambulans och där inne slet dom av mig kläderna och på med sjukhusrock, i fall att dom skulle behöva operera antar jag. Först trodde dom att det stod blodansamlingar kvar i livmodern eller att jag fått en infektion efter förlossningen, gissa om jag var rädd. Smärtan blev bara värre och efter ett besök på gyn och ett ultraljud över ryggen fick jag äntligen smärtlindring. Hej, rosa moln säger jag! Sen röntgen och det visade sig att jag fått ett njurstensanfall. Så ddet var ingen fara men så ont det gjorde. Det var värre än att föda barn. Fick i alla fall åka hem på kvällen och nu väntar jag på att stenarna ska behaga komma ut. Den tisdagen blev ju inte direkt som planerat.

Annars har jag bara varit hemma i veckan, M tog ledigt och var hemma med och hjälpte mig här hemma så jag fick vila upp mig och så. Nu är Jack och M ute och går och jag försöker kurera mig mot min förkylning som jag förmodligen lyckades sätta fart på då jag väntade på ambulansen och blev ordentligt nerkyld. Inget kul alls att vara förkyld. Håller tummarna för att jag bättrara på mig framåt veckan så att planerade besök och sånt blir av. Jag har ju sett framemot den här veckan...Aja, nu blir det mer goids och julmust!

RSS 2.0