Han skrattade!

Han skrattade högt! Vilken duktig liten kille jag har, han kan skratta. Hans mormor var här och busade med honom och helt plötsligt skrattade han högt, flera gånger. Så mysigt att höra hans skratt. Synd bara att M missade första gången, men han lär ju skratta högt fler gånger visserligen. Duktiga killen!♥

Städdag!

Idag har jag och Jack städat i stor sett hela dagen, eller jag i alla fall. Gick upp när M åkte till jobbet vid 07.00 och sen fick jag städat ifred till 09.00 då lillkillen tyckte det var dags att stiga upp. Så hade han i babysittern och bärselen medan jag fixade till det sista och efter lunch dammsög och torkade jag golven. Så nu är här rent och fint hemma, en välbehövlig städning var det.

Nu ska jag lägga ner lilleman i sin säng, just nu sover han i minfamn, sen ska jag in i duschen. Sen tar vi en promenad och går och hämtar ut paket och handlar lite. Får se om M hinner hem innan vi går, då kanske han har lust att följa med. Men men, duschen var det....

Barnrumsinspiration



Den dagen vi köper ett hus, vilket förhoppningsvis är inom en ganska snar framtid så ska det verkligen inredas barnrum. Jacks rum kommer den dagen att bli en blandning av allt det här. Jag tänker mig väggmålningen från den första bilden på en vägg och med brun bas och svamparna på en annan med vit bas. Sen blir det gungstol och gungälg från ikea och den gamla skolbänken tänkte jag slipa ner och måla vit. Kanonfint blir det även om det kanske ser lite rörigt ut nu.

Bilder: Ikea, blocket och ja, minnet är inte det bästa

Beställt bilder

Nu har jag och M suttit och tittat igenom alla bilder vi har från Jacks första tid och bestämt vilka vi ska beställa. Blev över 800 bilder sammanlagt. Jäkla massa bilder men som man kommer uppskatta det sen när Jack är en stor kille och man vill titta tillbaka. De flesta bilderna kommer hamna direkt i vaniga album men en del ska jag använda för att göra roligare album till Jack. Tänkte göra "månads"album under hela hans första år. Så, så fort bilderna kommer ska jag sätta fart med klippandet och klistrandet.

Beställningen tog på krafterna så nu tänker vi unna oss varsin kebabtallrik. Skönt med hämtmat ibland, framförallt efter en lång dag med kalasfirande.

Söndags kalas

Idag ska vi iväg på kalas hemma hos min mamma, ska bli riktigt trevligt att få träffa mormor och morfar och lite annat folk. Extra roligt ska det bli att få ge mamma hennes present, är så nöjd med den. Hoppas hon blir lika nöjd med den som jag är. Berättar vad det är senare.

Igår var vi på auktion hela eftermiddagen och Jack vart supersnäll hela tiden. Han tittade, sov och tittade lite till, goo ungen. Han är så snäller. Och själkvklart tyckte alla han var söt, haha. Var ju inga problem att hitta någon som ville hålla och gosa med honom.

Nu sitter han lite hos sin farmor och myser innan vi ska iväg. Jag måste snart hoppa in i duschen så jag är färdig innan han ska ha mat, annars hinner vi aldrig.

Ha en fin söndag.

Kyligt

Idag har vi varit på föräldra-barngruppen och det vart supermysigt. Vi promenerade dit imorse och det var riktigt kallt ute vid 09.30 i morse. Fick bädda ner Jack i vinteråkpåsen med vinteroverall och vintermössa. Mysigt värre såg det ut att vara. Efter föräldra-barngruppen gick vi tillsammans med mamma och syster hem till dom och där har vi spenderat i stort sett hela dagen. Skönt att vara hemma lite och få maten serverad och kunna släppa kontrollen över Jack lite, då Jacks mormor så gärna yser och bär honom.

På eftermiddagen kom M hem med massa chokladbollar so han fått ta på jobet då varken affären eller tillverkarna ville ha gods där kartingerna var lite skadade. Mums för oss. Sen åkte jag och Jack med M när han klippte sig och  sen handlade hela lilla familjen tillsammans. Mys!

Vinteroverall


Jack behöver en ny vinteroverall den som han har fått låna av kusinen i stl.56 är i tajtaste och kortaste laget nu. Först funderade jag på de mysiga i fleece från H&M men dom vart slut på nätet så då letade jag uipp den här från Lindex i stället. Tror att vi ska ta en tur i helgen och införskaffa den om vi hinner, hoppas bara att den finns i rätt storlek i affären.

Bild: Lindex.se

Leenden och jollrande

Den senaste veckan har Jack börjat le massor när man "brummar" med munnen. Han tycker verkligen att det är superkul och ler med hela ansiktet. Sen har han också börjat "prata" en massa, det bästa är om vi härmar honom. Då blir det extra kul att göra en massa ljud. Är så kul att de hur han utvecklas och lär sig nya saker.

Långa, smala killen

Var ju på BVC förrgår och min lilla bebis är ju inte så liten egentligen. Han var hela 61 cm lång och vägde 4800g. Så han väger inte speciellt mycket för sin längd, inte konstigt att stl 62 är perfekta i längden men alldeles för stora i midjan. Han får allt ta att lägga på hullet lite ;)

Strålande onsdag.

Vad skönt det är när solen skiner utan för fönsret när man vaknar på morgonen. Jack sov gott hela natten men från ca 05.00 låg han vaken och sparkades och höll på. Inget kul alls. Vid 06.00 fick han mat och sen sov både han och jag som klubbade fram till tio och då blev det amning, frukost och sen tog vi en skön promenad. Nu ligger gullpojken och sover i sin spjälsäng =) , hoppas han tänker sova fram till 14.00 då det är matdags igen. Sen får vi nog mysa och gosa lite, han har varit så glad idag och riktigt mysig.

Dop

Nu har jag ringt och bokat tid för Jacks dop, har stått på "attgöralistan" ett tag men nu så fick jag det gjort. Blir inte förrän den 17 Januari, känns skönast att ha det efter jul. Är så mycket annat som ska hinnas med då, med julklappar, pynt och mysiga fikor. Så i januari blir det dop, får hoppas att det är en riktigt fin, kall vinterdag med en massa snö, så mysigt det skulle vara. Nu ska det börja pysslas ihop inbjudningar, bestämma mat ( blir älg och något mer) och bestämma oss för vilka som ska bli faddrar. Mycket att tänka på men kul ska det bli..

Regning dag

Vilket skitväder det är idag, inget kul alls. Hade tänkt att börja dagen med en promenad precis som vi gjorde igår men ut i regnet har jag faktiskt ingen lust att gå. Så jag får väl hoppas på att det blir uppehåll nångång under eftermiddagen. Annars idag har jag hunnit med en hel del, tvätt, disk, viktiga samtal osv. Känns alltid skönast att ha gjort sådant på förmiddagen så man har eftermiddagen fri till allt annat som kan dyka upp...Fast denna dag blir nog bara en mysdag för vår del.

Viktnedgången

Glömde ju att skriva in förra veckan men idag kom jag ihåg det i alla fall.

Vikt efter förlossningen: 70kg
Vikt 6 veckor efter förlossningen: 67,5 kg

Sakta men säkert minskar det =)

Sömntutan

Inatt har Jack sovit helt otroligt mycket och jag med för den delen. Han somnade vid 23.00 igår kväll ch sov tills, hör och häpna, 08.00! Helt otroligt. Då blev det matning snabbt för gissa om mina bröst var överfulla då han åt sista målet 21.30, gjorde riktigt ont i dom men skönt var det att få sova så mycket i alla fall =).

Nu ligger han här och sover på mitt bröst, gosekillen. Ska snart lägga han i hans säng så att jag kan käka lite innan vi ska iväg till BVC, ska bli kul att se hur stor han är nu. Jag gissar på 60,5cm lång och 5180g..stora killen♥

Beställning

Nu har jag suttit ett bra tag och klickat hem en massa kläder från H&M. Tog ett bra tag eftersom att jag inte vet exakt vilken storlek jag har längre så var jag tvungen att beställa i stort sett två av allt. Mycket skönare att få hem kläderna och prova i lugn och ro här hemma än i affären upptäckte jag sist jag försökte i handla i Halmstad. Man får ju endast ta med sig 7 plagg in i provrummet, värdelöst !

Balklänningar




Nu ligger mina balklänningar ute blocket till försäljning. Känns lite tråkigt att sälja dom men i garderoben gör dom ju faktiskt ingen större nytta så då är det bättre att någon annan får känna sig fin. För fin har jag verkligen känt mig i dom, trots att jag hade den ena då jag var gravid i v.30 , med svullna fötter och gravidhormoner =).

Bilder

Har suttit och tittat igenom våra bilder från förlossningen och första tiden hemma, med alla besök osv. Så många bilder vi har, blir runt 600 bilder att framkalla och då har vi ändå sorterat ut en massa. Japp, i og mycket kort men man lär uppskatta dom så mycket se när Jack är stor och man vill kunna titta tillbaka och minnas. Blir framkallning inom en snar framtid, tur att jag har 25 % rabatt på extrafilm så blir det inte så dyrt.

Tisdagen

Nu är vi hemma igen. Dagen började med att jag och Jack åkte och hämtade hem M från stugan där de jagar och sen vart vi hemma ett tag och bara mös. På eftermiddagen fick Jack ett snabbad då han kissade igenom blöjan och allt. Efter det packade vi ihop oss, jacg och Jack och begav oss för att hälsa på L&L. Jättetrevligt var det! Vi passade även på att köpa nya magdroppar på apoteket och sen handlade vi lite innan vi åkte hem till pappa som saknat sin lilla kille.

Dagen gått fort och varit väldigt trevlig. Morgondagen är helt oplanerad men jag tänkte att om inget roligare dyker upp blir det en promenad och sen ska vi ta ta i vårt hem som ser ut lite som ett bombnedslag, vilket jag hatar! Men men, det får bli imorgon det. Nu blir det lite mat och mys♥ 

Ny vecka

Så var det måndag och ny vecka. Denna veckan känns som att den kommer gå ganska fort faktiskt, dels har vi lite inplanerat och dels så är M ledig och kommer förmodligen vara hemma med oss helt någon dag, om inte jakten lockar för mycket. Fast han sköt en älg idag så nog ska vi få ha honom hemma en del =).

Veckan annars bli nog enligt följande:

Måndag: Plocka, tvätta och annat roligt hemgöra som behövs efter lathelgen.

Tisdag: Snabbfika hemma hos LM och sen på eftermiddagen ska vi till L&L ( från vår föräldragrupp) Ska bli trevligt! Ringa ang dop.

Onsdag: Ringa banken. Ringa MVC . Ev. Fika hemma hos Jacks styvfarmor, hon har en hel hög med kldäer som vi skulle kolla igenom.

Torsdag: Helt fri än så länge. Förslag?

Fredag: Förmiddagen är tom. Eftermiddagen ska vi förmodligen och åka och ta kort på Jack till tidningen.

Sen är det ju helg och då ska bland annat jag och Jack köpa farsdagspresent och lite annat skojigt medan M hjälper kompisar att flytta. Så veckan lär nog gå fort. Skönt!

Bilbältes krångel


En sån här bilstol har vi, fast svart, och jag är heltnöjd med den. Supersmidigt med basen och att det bara är att klicka i bilstolen och slippa krångla med bältet osv. Dock sitter ju basen ständigt i vår bil och häromdagen när jag skulle låna bilen av mamma utan basen funkade det inte. Bilbältena i volvo 850 är tydligen för korta för att nå runt stolen då man inte har bas. Väldigt trist, för man vill ju kunna åka med någon annan ibland om M har vår bil på jobbet. Men men, får hoppas att vi hittar mina systras bilstol som dom hade så vi kan använda den om vi vill åka ibväg med Jacks mormor ibland. Allt löser sig ju på något sätt!

Bild: babyproffsen.se

Ont i magen!



Jack har haft så fruktansvärt ont i magen inatt och idag, bara för att jag inte tänkte mig för och åt våfflor med grädde igår. Hans mage vill inte alls att jag dricker mjölk, så nu råder det verkligen mjölkförbud för mig. Vill absolut inte att han ska ha ont, men så svårt det är att låta bli alla mejeriprodukter. Dom är ju överallt!

Söndagen

Så var ännu en söndag snart slut. Idag har vi bara varit hemma, lilla familjen, och myst. M har bakat bröd och jag och Jack har myst i soffan, fast Jack har mest sovit då han hade jätteont i sin mage vid flera tillfällen inatt. Stackarn! För en stund sen kom jag och Jack in från en skön, snabb promenad. Vart jätteskönt väder när man väl kom ut, trodde att det skulle vara kallt men icke, superskönt. Så nu sitter vi här i soffan jag och jack och väntar på att M ska komma hem från älgamötet, vilket han borde göra närsomhelst nu. Skönt att han är ledig hela veckan, visserlligen är han borta hela dom första 3 dagarna men sen brukar det bli mindre =)

Fredag kväll..

Äntligen fredag!

Nu har jag precis tagit en dusch i lugn och ro, lyx då man annars snabbduschar och nojjar sig över Jack. Skönt var det och jag känner mig riktigt pigg, fast det kan ju också bero på den otroligt slappa dag vi har haft idag. Kvällen blir som vanligt en myskväll i soffan med god mat. Just nu står M i köket och lagar kyckling fylld med paprika,svamp och vitlök inlindad i bacon, supergott. Och jag sitter här och Jack ligger så sött och sover här bredvid i soffan, han har närhetsbehov idag så det heter duga.

Helgen i övrigt är oplanerad men vi hittar nog på något att göra, kanske baka, fika, besök och gärna någon promenad. Snart vägdag igen ju..

Trevlig kväll på er!

Onsdag

Idag har vi än så länge bara tagit det lugnt här hemma men snart ska jag hoppa in i duschen och sen blir det en promenad till affären. Får nog bli Jack i bärselen för det är supertrångt att komma in genom dörren till affären med barnvagnen när man är själv. Knappt det går när någon annan håller upp dörren.

Senare kanske vi även tar en tur med vagnen, får se hur långt orken räcker idag. Just nu ligger i alla fall Jack här och halvslumrar bredvid mig, sötisen min.

Viktnedgången

Igår var det ju vägdag och det har faktiskt gått framåt precis i den takten som jag hade räknat med. Så nu ser det ut såhär:

Vikt 3 1/2 vecka efter förlossningen: 70kg
Vikt 4 1/2 vecka efter förlossningen: 69,1 kg

Nu får man bara hoppas att det fortsätter i samma takt, fast någon vecka lär det säkert bli att det stannar av. Men framåt går det ju än så länge i alla fall =)


Tillbaka igen..

Hej ni!

Blev en liten, liten bloggpaus för lusten fattades helt enkelt men nu börjar den komma tillbaka igen och en hel del uppdatering kommer komma. Har ju hänt en del i alla fall sen jag bloggade sist, bland annat så har Jack fortsatt att vara duktig och sova länge, inatt blev det hela 5 timmars sömn vilket känns mycket med tanke på att han bara är 1 månad. Men men, mer uppdatering blir det  snart!


Sjusovare..

Måste berätta hur duktigt Jack sov inatt. Gav honom mat vid 22 och sen gick vi och lade oss och sov vid 23.. Och sen sov han ändå till 06.30 innan han vaknade och ville ha mat. Gissa om jag var chokad när jag insåg hur länge han har sovit utan magknip eller amning. Superskönt var det, nu får man bara hålla tummarna att det håller i sig. Drömma går ju alltid♥

Storshopping!

Halmstad var det idag och gissa om det blev shoppat. Inte speciellt mycket till mig men en massa till Jack såklart.  Vi passade även på att lämna tillbaka bröstpumpen vilket känns så otroligt skönt, att veta att man inte ska pumpa. För usch vad det var jobbigt och tog en sån jäkla lång tid med. Nu blir det ersättning om han mot all förmodan skulle börja vägra bröstet igen, men det hoppas jag att han inte gör.

Nu står älsklingen och lagar mat och lilleman ligger i sin spjälsäng och gnyr, fast får nog gå och ta upp honom nu plutten.

4 veckor sen..



Tänk att det är 4 veckor sedan man låg där och hade ont. För ont gör det att föda barn, men jag skulle utan att tveka göra om det varje dag om det hade varit vad som krävts för att jag skulle få ha min son här hos mig. Och när man får upp sitt barn på bröstet försvinner all smärta konstigt nog, käslan av att föda barn är otrolig. Har aldrig känt mig så stark och målinriktad som när han föddes även om mantappade hoppet om att han någobnsin skulle komma ut ibland..Men ut kom han, världens finaste lilla pojk. Jag har aldrig varit lyckligare♥

Kolla in i Halmstad


Imorn ska vi till Halmstad för lite shopping. Jack och M ska inta ett fik och jag ska yra runt i affärerna, ska bli skoj. Framförallt är det shopping till mig då garderoben inte riktigt passar min kropp längre men självklart måste en hel del kollas in till Jack med, han går ju snart upp till stl.62. Kul ska det bli!

Bilder: polarnochpyret.se , lindex.se och hm.se

Fredagsmys

Idag har jag och Jack bara varit inne och myst hela dagen. Vi skulle egentligen ut på promenad men en kompis till mig men jag kände verkligen att jag inte orkade ( inte allt för mycket sömn inatt). Så istället tog jag Jack med mig och la oss i sängen där vi sov gott i ca 1 1/2 timme, superskönt även om det kunde varit längre.

Nu står älsklingen och gör kycklingsallad och Jack ligger och busar lite i sitt babygym. Fredagar är mysdagar!

Lite umgänge..

Idag blev jag rikigt glad. Träffade på L då vi vart på BVC och hon undrade om jag och Jack ville ses på söndag med henne, hennes barn och två andra tjejer och deras små. Känns jätteroligt att få träffa lite andra med barn, annars är jag ju ganska ensam här då alla kompisar har flyttat och de som bor kvar har ju inga barn själva och det är inte rikigt samma sak. Så på söndag blir det förmodligen lite umgänge med andra mammor, vilket jag ser framemot. Visserligen är deras barn lite större men det gör inget. Fast det skulle vara kul att umgås med någon med barn i samma ålder som Jack med.. man är ju i samma situation då på något sätt. Sällskapsjuk är jag med!

Jacks utveckling



Lillkillen växe verkligen så att det knakar. Stl 56 börjar bli lite litet i bodys men i byxor funkar det fortfarande bra. Tror nog att han lär gå upp till stl 62 innan han är 2 månader.Min lilla kille börjar bli stor♥

Massa regn men..

Det bara vräkte ner regn vid lunch då jag hade tänkt ta en promenad med vagnen men jag lät faktiskt inte det stoppa mig. Jag klämde in mig själv i mina regnkläder och på med vattentäta skor och sen regnskydd på vagnen och sen ut i regnet. Jack somnade direkt och regnet bekymmrade mig faktiskt inte alls när jag väl hade fått upp farten. Blev en promenad på ca 40 min vilket känns helt okej med tänke på vädret. Duktig jag är =)


Nybadad och trött..

Badade Jack för en liten stund sen och efter han fått blöja på sig lade jag honom på mage ett tag så att han kunde träna sin nacke. Något han inte alls kände för. Han la bara huvudet på sne och låg och tittade, latisen min. Sen fick han ren pyjamas på sig och nu ligger han och sover på sin lekfilt, min lilla kille♥


Favoriterna



Dom här fina plaggen fick Jack då han föddes av sin faster, hennes sambo och deras dotter. Och jag bara älskar kläderna, vet inte hur många gånger Jack har haft dom på sig, lätt ett av mina favoritset till honom.

Bild: Lindex. se Kollage: Eget

Viktkampen

Japp, nu har jag börjat ta tag i dom extra kilo jag fått av graviditeten och tänkte att jag skulle blogga lite om hur jag gör för att gå ner dom och självklart hur det går.

Vikt innan graviditet: 58 kg
Vikt vid förlossningen: ca 85 kg

Vikt nu 3 1/2 v efter förlossning: 70 kg
Målvikt: 60 kg

Så som ni ser gick jag upp ca 27 kg allt som allt vilket är rent otroligt mycket, men känns väldigt skönt att 15 kilo försvann i stort sett av sig själv. Målet nu är i alla fall 1 kg i veckan ungefär vilket känns rimligt och lagom lugnt för kroppen att hänga med. Vill inte gå ner det för fort för då hinner kankse inte skinnet med att dra sig tillbaka. I alla fall tänkte jag bara väga mig en gång i veckan annars stirrar man sig blind på den där vågen, så vägdag får bli måndag.

Det jag tänkte göra för att få bort kilona är  i stort sett bara att äta nyttigare ( absolut ingen banting) och försöka låta bli så mycket kakor och godis som det går. Och sen självklart ut och gå med vagnen och göra de övningar för magen som blivit rekomenderade från MVC. Aja, vi får se hur det går..to be continued!


Nya kategorier!

Vet inte om ni märkt det men nu finns det nya kategorier och så har jag tagit bort en del som inte kändes så aktuella. I alla fall hoppas jag att det blir lite enklare att hitta runt här på bloggen. Kolla in dom nya =)

Back to normal..

Idag är min lille kille sig själv igen, superskönt! Stackars dom som har kolikbarn, måste vara riktigt jobbigt. Inatt har Jack i alla fall sovit ganska gott, när han fått ligga nästan på en men hellre det än att han liger vaken halva natten. Jag fick till och med väcka honom när han skulle ha mat imorse. Sen har vi plockat lite här hemma och busat lite och nu ligger lilleman i sin säng och sover.

Snart kommer mamma hit och ska hålla ett öga på honom så att jag kan sminka mig och fixa lite i lugn och ro, fast nu verkar det ju inte som att någon hjälp behövs när han sover så gott. Fast det kan ju vända fort! I eftermiddag blir det sen föräldraåterträff och efter det blir det nog mys här hemma. Får se vad som händer.

Nu ska jag kolla till sötisen♥

RSS 2.0