Sparkande bebis

Min lilla fisk som inte är så liten längre älskar att ligga och sparka mig på högersidan, mitt på revbenen. Alltid vid den här tiden på kvällen börjar h*n  och slutar inte för jag vet inte när eftersom att när jag går och lägger mig håller h*n fortfarande på. Riktigt ont kan det göra och igår när jag var riktigt trött på hårda sparkar gick jag runt här hemma och hoppa och vagga för att söva den lill*. Gissa om det såg roligt ut, men stilla blev fisken i alla fall.

Sweet cardigan


Den här är så söt tycker jag. Ser sådär lagom mysig och flickig ut för att passa perfekt i min garderob. Endast 149kr på rea hos ellos. Inte fy skam det inte.

Magen v.32



Nu börjar magen bli stor även om den inte hade växt på två veckor då vi var hos barnmorskan. Ibland känns det faktiskt som att den ska sprängas. Förhoppningsvis bara 8 veckor kvar nu så det ska jag väl klara.

Update

Varit lite seg med att komma in på bloggen idag. Vaknade sent imorse av regnet som slog mot fösnret, riktigt mysigt faktiskt. Men nu är jag trött på regnet och hoppas verkligen att sommaren kommer på onsdag som lovat. Snart kommer mamma och lillasyster hit för fika med äppelpajsresterna och sen blir det middagslagning lagom tills M kommer hem. Ni får ha en fin dag.

Söndagsfika

Så var det söndag och vi har precis fikat med lite äpplepaj här hemma. Nu tar jag det lugnt och M fortsätter med listerna till sovrummet, det är inte det lättaste det där direkt. Kvällen kommer att spederas i soffan med "En callgirl på Manhattan" och tv på med finalmatchen. Känns som lagom mycket aktivitet en söndagskväll.♥


Härliga lördag

Så var det lördag igen och det känns alltid lika skönt. Här hemma pågår renovering av vårt sovrum för fullt, bara listerna och dörren kvar nu och sedan är det klart. Elektrikern var här igår och fixade med elen, så nu har vi till och med vettig belysning där inne. Känns så skönt att vi förmodligen i veckan kommer att flytta in i sovrummet och då får möjlighet att måla taket i barnrummet. Mycket pyssel här innan bebben kommer men snart så är allt färdigt.

Ha en bra lördag!


Allt för bebis

Här nedan kommer listan på allt vi har/ ska köpa till bebben och mig inför förlossningen.


[x] nagelsax

[x] kam

[x] mjuk borste

[x] badbalja
[x] badolja
[x] schampo+tvål
[x] små frottéhanddukar
[x] febertermometer
[x] badhandduk
[x] mysfiltar
[x] lekfilt
[x] påslakan spjälsäng, vagga och vagn
[x] täcke spjälsäng, vagga och vagn
[x] kudde spåjlsäng, vagga och vagn
[x] nappflaskor
[x] nappar
[x] dinappar till flaskorna
[x] speldosa
badtermometer
leksak till vagn
leksak till bilstol
[x] bilstol
[x] vagn
skötbord
[x] nappflaskborste
[x] amningskudde
[x] amningsbh
stora bindor
[x] stora trosor
blöjor
[x] zinksalva
[x] tvättlappar
[x] bodylotion
[x] babytops ( finns special som gör att man inte kan råka peta för långt in i örat)
[x] skötbädd
[x] lakan spjälsäng, vagga och vagn
[x] plastadfroté
babygym
[x] barnpuder
[x] våtservetter
[x] snuttefilt
[x] haklapp
[x] spyhanddukar
baksätesspegel ( om ni ska ha barnet bak i bilen)
[x] barnlampa
amningslinne
tofflor ( skönt att ha på sjukhusgolv)
[x]läppbalsam
gardiner
näsfrida
suppalvedon ( bra att ha hemma tills man får lov att ge bebben det)

Är en hel del som en liten bebis behöver faktiskt. Vi köpte i stort sett allt det som är förkryssat förutom bilstol vagn och något till på Ge-kås och det gick på


Pretty pink


Här är min nya livlina. När jag gick i skolan hade jag en kalender och den släpar jag fortfarande med mig överallt, annars glömmer jag något som ska göras, handlas osv. Dock har den börjat sjunga på sisten versen då den är sliten, börjar ramla i bitar och dessutom går ut i augusti. Så idag när jag hittade denna som vara 08/09 blev jag superglas och att den är rosa gör ju ingenting. Utan min kalenderr skulle jag inte överleva, där skriv precis allt ned och jag kan tänka mig att med liten sen blir det svårare att hålla reda på allt i huvudet med MVC, BVC, föräldraträffar osv. Men visst är den nya kalendern supersnygg?

Frågestunds svaren

Nu har jag tagit mig tid till att sätta mig ner och svara på era frågor. Även om det inte är så många tar det ändå lite tid ju. Så här kommer svaren, hoppas ni blir lite klokare.

Läste att du skulle flytta till Halmstad och läsa på högskolan? Blir det till nästa höst då?

Det stämmer väldigt bra. I augusti kommer bebisen och sen är det tänkt att jag ska vara mammaledig i ett år och sedan någongång mellan början av juni och slutet av augusti 2009 flyttar vi ner till Halmstad. När exakt det blir beror såklart på när vi får lägenhet, eftersom att vi behöver en lägenhet som är både nära till ett bra dagis och högskolan kan det ju bli lite svårt att finna den perfekta lägenheten. I Halmstad kommer jag jag sedan att börja plugga på högskolan förmodligen till civilekonom, om jag inte hinner ångra mig innan det är dags att söka in och under de första 2 månaderna på hösten kommer M, om det fungerar ekonomiskt, att vara pappaledig. När M varit pappaledig är det dagis som gäller för bebben och pluggande för mig i 4 år och efter det får vi se vad som händer.

Vad ska bebisen heta?

Det där med namn är verkligen jättesvårt, framförallt när två personer med starka viljor ska enas. Och vi har haft väldigt många turer med pojknamn medan flicknamnen har varit klara i stort sett sedan den dagen det visade pluss på stickan.

Pojknamn: William, Lucas, Jack är de namnen som ligger bäst till just nu och då framförallt Jack. Men på vägen till dessa namn har vi haft diskussioner om namn som Lexus, Texas, Leo, Jason och Liam.

Flicknamn: Tindra, Ängla, Izabel är de flicknamn som hela tiden känts rätt för både mig och M. Dock är inte Ängla längre på tapeten efter det tragiska mordet.

Sedan har vi ett hemligt namn till men det är som sagt hemligt och det för att så fort jag "hittade" detta namn kände jag att det var 100% rätt och har inbillat mig att jag nu vet vad det är för kön på bebben. Men det är en hemlis mellan mig och M tills bebben är här. Lovar att jag ska avslöja om jag hade rätt eller fel.

Var barnet planerat eller bara råkade du bli gravid?

Den lilla krabaten i min mage är i allra högsta grad planerad. Vi började prata om barn i början av sommaren 2007 då vänner till oss berättade att de skulle ha barn och vi började också längta. Jag har alltid varit studiemotiverad men började bli en aning skoltrött och kände inte riktigt att jag skulle orka 4 år till direkt efter gymnasiet. Som sagt började vi båda längta efter barn och efter 3 år tillsammans kändes tanken på barn tillsammans inte alls fel. Längtan efter barn stark och ingen av oss kände att vi ville vänta till jag pluggat på högskolan också, det var för långt dit. Så i augusti satte vi oss och räknade på om vi skulle klara det ekonomiskt och om vi skulle kunna ge vårt barn precis det ett barn behöver utöver kärlek med kläder, mat, utflykter osv och kom fram till att det skulle fungera alldeles utmärkt. I slutet av augusti slutade jag med mina p-piller i hopp om att jag snabbt skulle bli med barn så att jag skulle hinna vara mammaledig i ca ett år innan jag skulle börja plugga igen. Mensen kom tillbaka fort och den 18 december visade det + på stickan. Lyckan var total och jag har aldrig skakat, gråitit och känt mig så lycklig som jag gjorde den morgonen då jag såg plusset och fick ringa M och berätta att han skulle bli pappa. Detta barnet är välplanerat och älskat från första stund.

Är du inte rädd för förlossingen eller tar du den med ro?

Det där har det varit lite upp och ned med. I början var jag jättelugn och kände mig inte ett dugg rädd och sedan någongång i mitten av graviditeten började jag bli orolig. Detta lade sig dock igen och för det mesta är jag tänker på förlossningen är jag inte speciellt rädd. Undantag från igår kväll då jag insåg lite mer att det kommer verkligen göra skitont, men M lugnade mig och idag känner mig inte rädd direkt. Sen självklart tänker man mycket på hur förlossningen kommer att bli, hur ont det kommer att göra osv men det är bara att vänja sig vid tanken att det kommer att göra ont men bebisen kommer faktiskt ut på ett eller annat vis och man klarar det. Kvinnor har gjort det i alla tider och då fanns ju inte bedövning ens. Om jag skulle säga någor jag är rädd för i samband med förlossningen så är det inte smärtan utan snarare att jag inte ska orka, att orken ska ta slut och att något händer bebisen. Men att något ska hända bebisen är en rädsla man får vänja sig vid, för den kommer att finnas där hela livet. Ens barn är faktiskt det finaste man har. Men  när jag tänker på förlossningen så ser jag faktiskt mest framemot den för jag vet att när det onda är över har vi vår fina lilla bebis, den mest perfekta varelsen på denna jord, hos oss. Underbart!

Snåla mamma - Snälla mormor



Var ju iväg med mamma idag en sväng och inne på Hämta hittade vi den här söta badcapen från Sia kids. Supersöt och vi behövde en till men när jag tittade på prislappen, 220kr, kände jag att njaa. Så det blev inget köp. Vi åkte hem och mamma släppte av mig men efter en timme kom hon och knackade på och hade paket med sig. Och vad innehöll det då inte om inte den söta badcapen. Mamma är snål. Mormor är snäll. Bebben är bortskämd.

V 32

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.

Sunshine

Godmorgon! Idag är jag uppe tidigt och solen skiner ute,men jag måste erkänna att det hade varit skönt att ligga kvar i sängen några timmar till. Mamma kommer snart hit och sen ska vi åka och äta frukost och handla mat till lillsyrrans barnkalas imorgon.  I eftermiddag blir det uppackning av Gekås kassarna ( inte haft orken) och småpyssel här hemma innan M kommer hem och vi tar helg. Nu ska jag gå och försöka göra mig lite vacker ;)

Ha en fin dag♥ ( PS. svaren på frågorna kommer någongång under eftermiddagen så fortsätt att ställa fler så länge)

Speldosa



Just nu sitter jag med en sådan här lutad mot magen som spelar någon vaggsång, kanske kan få bebisen att sova på kvällarna i magen så att den gör det när den kommit ut med. Underbart söt och mjuk är speldosan i alla fall. Nya favoriten bland bebbens saker.♥

Frågestund!

Eftersom att det har kommit så många nya läsare så tänkte jag att det kunde vara läge att köra en frågestund. Så ni ställer frågorna i kommentarerna och sen svarar jag så gott jag kan på dem i ett nytt inlägg imorgon. Right?!

Godmiddag!

Hej ni! Nu är jag tillvbaka lite på rätt spår igen efter turen på förlossningen osv. Skönt! Idag har jag varit chaufför till mamma i några timmar, läkaren, handla och så. Hämtade också ut mina paket, så nu ska det läsas och latas i soffan i någon vecka. Vilket känns välbehövligt efter gårdagens Gekås tur, handlade massa både hem men framförallt mängder av saker till fisken. Tönkte slänga upp en lista sedan på allt vi köpte så att andra gravida som läser kan få lite inspiration, saknade själv det när jag skrev vår shoppinglista. Är så mycket man behöver som man inte tänker på. Men nu ska jag äta lite vindruvor och ta det lugnt i soffan.

Ha en fortsatt fin dag♥

Den där förlossningen

Ja, då har man varit inne på förlossningen ännu en gång. Därför den väldigt dåliga uppdateringen igår. I vilket fall som helst började jag känna ett konstigt tryck neråt redan i söndags men det försvann igen och jag tänkte inte så mycket mer på det. Sen i måndags ilade det neråt imellanåt, som stickningar men det försvann också och så igår hade jag riktigt menvärk från 7 på morgonen. Provade att ta alvedon, vilket inte hjälpte det minsta. Efter ett tag övertalade M mig att ringa förlossningen och de tyckte att jag skulle komma in direkt.

Inne på förlossningen kollade de hjärtljuden och om jag hade sammandragningar, under tiden vi var där minskade dock värken och efter gynundersökningen ( bebben ligger fortfarande med huvudet ner, lååångt ner) och koll fick vi åka hem igen. Eftersom att de inte hittade något och jag inte hade öppnat mig ansåg de att det var ingen fara och idag mår jag precis som vanligt. Men så rädd man blir, det kunde ju faktiskt ha satt igång och det är lite tidigt i v 32. Men men, nu är allt bra och nästa gång vi åker till förlossningen tänker jag ha en bebis med mig hem =).♥


V 31

Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer - och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis "ska" göra och är drygt 40 cm lång.

fetal development at 31 weeksPå grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds - ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv - undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

DU har förmodligen ökat med 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Lunchat

Mamma har precis varit här och vi lunchade med varsin färdigköpt fiskgratäng. Mums!
Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta och baka frallor idag, fördriver ju tiden ett bra tag. Senare måste jag gå igenom och färdigställa vår Gekås-lista så att inget blir glömt när vi ska dit på onsdag. Då ska det handlas bebissaker kan jag lova, i stort sätt allt vi behöver till bebben förutom kläder som vi redan har mängder av. Men nu ska jag nog ta tag i de där frallorna, så blir M glad när han kommer hem.

Ny vecka, nya tag

Godmorgon! Så var det ny vecka igen. Den kunde absolut ha startat bättre. Har sovit riktigt dåligt inatt och vaknar av regnet som öser ner ute. Inget kul alls. Men får se det positivt, för varje dag som går, oavsett regn eller sol, tar ju mig faktiskt en dag närmare bebis. Längtan är obeskrivlig♥

Midsommarhelgen

Hej ni! Bloggen har legat nere lite nu under helgen men det är bara för att tiden inte riktigt räckt till. Helgen har spenderats med vänner och med M. Får passa på att mysa och umgås då vi faktiskt är lediga båda två och har tid, vilket inte är allt för ofta. Idag pysslar han i vårt blivande sovrum ( golv, dörr och lister kvar) och jag tar det lugnt då magen känts ovanligt tung och bebben tryckt mycket nedåt de senaste två dagarna. Får se om plutt*n fortfarande ligger med huvudet neråt på onsdag. Bara 9 veckor kvar, bara!

Ha en fortsatt fin dag♥

Sommarregn

Var ute och hämtade posten och det regnade lite lätt. Så gott det luktar med sommarregn. Hade jag bara haft orken hade jag gått en runda för sommarregn när det bara duggar lätt och inte är kallt ute är underbart. Luften känns så frisk och ger ny energi tycker jag.♥

Trötter

Idag var jag riktigt trött, känns i hela kroppen när man är gravid om man varit ute en hel dag. Somnade precis efter fotbollen igår och hade inga problem med att sova till 10.30 idag (undantag vid 07.30 då jag var uppe och jagade en fluga). Men nu efter lite frukost känner jag mig genast piggare och ska ta tag i disk och tvätt snart. Imorn är de ju midsommar och vi ska iväg på firande och då vill jag gärna att det är städat och fint när man kommer hem. Känns alltid bäst så!

Ha en underbar dag♥


Vänta, vänta vänta..

Jag är så trött på min garderob just nu. Längtar till H&M, ellos osv höstkataloger kommer så man kan shoppa nytt. Finns ju ingen mening med att handla nu direkt. Så även om jag verkligen älskar sommaren längtar jag till höstkläderna men framförallt efter bebbe som inte kommer förräns sommaren nästan är slut. Bara en massa vänta. Vänta. Vänta. Vänta.

Konstig


Kommer ni ihåg att jag bloggade om det här barnvagnsänget för ett tag sedan? I alla fall så hade de det inne på 1klass och jag var så nära att köpa det när jag kom på att jag borde testa det på en emmaljunga vagn först. Tur var det! Hänget var svårt att fästa och JÄTTELÅNGT, hängde nästan ner i madrassen. Vad hade dem egentligen tänkt sig att det hänge skulle vara till för vagn. Konstigt!

Ikea



En del av det som införskaffades idag. Sängen och allt som ska vara till barnrummet tänkte jag visa när att är införskaffat.

Eftermiddagsupdate

Hallo! Hann inte blogga imorse innan jag åkte iväg på en tripp med shopping. Har varit på IKEA och 1klass idag och självklart fick lite smått och gott följa med hem. Bland annat har lill*ns säng införskaffats (tack!) och allt som hör den till. Känns riktigt skönt att den är ordnad i alla fall. Nu ska bara jag och M få tummen och åka och köpa skötbordet och leksakslådan, gardiner, tavlor, skötbädd osv. Men säng har bebben i alla fall. Nu är jag trött, så vila står på schemat.♣


Graviditetstrick



Den där magen är bra till mycket, framförallt att ställa skålar med godssaker i på. =)

Stl 36

Nu har jag beställt hem jackan jag bloggat om tidigare, skulle gjort det igår men då stod det att den var slutsåld. Gissa om jag blev glad när den kommit in i dag igen, så det var bara att klicka hem den snabbt. Tog den i stl 36, så den lär bli min sensommar, höstjacka för jag ska verklien tillbaka till min normala storlek igen. Längtar tillbaka till min normala kropp.♥

Bakat


Tog faktiskt ag i en del av bakningen idag. Det blev kanelbullar som var så länge sedan jag bakade sist. Detta gjorde inte sambon det minsta olycklig, så när han kom hem fikade vi och tog det lugnt ett tag innan han började snickra inne i vårt blivande sovrum igen. Kan ju avslöja att dem blev rikitgt goda och STORA. Nu däremot är det snart middagslagning som gäller, måste ju äta riktig mat med.

Regniga dagar

Ännu en dag då det regnar, nu börjar jag bli riktigt less på det här vädret. Om det ska vara såhär länge till kommer jag att bli galen av att bara sitta inne. Som tur är ska jag iväg på en tripp imorgon och shoppa lite till hemmet. Skulle egentligen åkt idag men det blev ändrade planer så idag kommer mamma och småsystrarna hit så fort det har slutat regnat och fikar lite och sen får vi se vad som händer. Kanske är duktig och bakar lite som jag tänkt göra i flera dagar nu. Vi får se. Jag säger som mina småsystrar; Regn försvinn!

Läsning vankas



Nu har det gått lite mer än en vecka sedan studenten och jag har börjat landa. Börjat vänja mig vid att inte stressa och faktiskt börjat inse att man tappar bort sig själv lite under gymnasiets sista del på grund av alla måsten. Jag älskar att läsa, men har inte haft tid. Nu har jag all tid i världen ( eller i alla fall 10 veckor) och klickade ikväll hem tre pocketböcker som förhoppningsvis kommer förgylla min lediga tid lite. Så skönt det är när man börjar hitta sig själv och komma i balans!

I know!

Nu vet jag. Jag vet vad det blir. Jag vet vad det är som gömmer sig där inne i min mage. Hittade det mest perfekta namnet häromdagen och det kändes så 100 % rätt, så nu är jag säker på vad fisken är. En mamma vet! ( Shit, om jag skulle ha fel nu).♥

Önskeoutfit



♥ Grå finstickas topp med rosett Laredoute.se
♥ Svart kappa H&M
♥ Silverarmband med rosa stenar kyssjohanna.se
♥ Smala jeans H&M
♥ Svarta gummistövlar med blommor och snörning från Viking have2have.se








Måndag igen.

Godmorgon! Idag, precis som igår är det typisk svensksommar. Regn ena stunden och sol den andra, trist när man inte kan lita på vädret riktigt. Nu är jag i alla fall inne på min andra ensamma vecka hemma, bara fyra kvar tills M har semester. Och då är det bara fem veckor kvar till bebben beräknas komma. Längtan blir större för varje dag som går.♥

Typiskt!

Attans, också! Nästa år ska vi flytta till Halmstad och vänner till oss har en perfekt lägenhet där. En stor trea, nära till allt som centrum, högskola och dagis. Helt enkelt perfekt för oss. Tanken var att vi kunde söka den när de hittat hus eftersom att de som äger lägenheten inte har bostadsköer. Men nu ska de flytta redan i år, vilket vi inte kan så den lägenheten, min drömlägenhet, blir det inte nästa år som det ser ut just nu. Men roligt för dem att de hittat något annat de förhoppningsvis kommer trovas kanon i. Men ändå. Typiskt!

Dilemma



Jag tycker att dessa två huvtröjorna är så söta, fast den ena känns för pojkig och den andra känns för flickig. Om jag bara hade vetat om bebben var en flicka eller en pojke hade jag slagit till. Rea hos Lindex så de kostar endast 69.50kr resp 79.50 kr. Kanonpris!

Bebisen v.30


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mor magen, kan bebisen inte bara vända sig mot den, utan kanske till och med sträcker sig mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot - nyfödda ser bara på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


Sunday

Hallo! I natt har jag verkligen inte sovit gott, haft en sambo som snarkat som bara den och sen blev jag dessutom väckt tidigt av svärfär som är här och sätter in vårt sovrumsfönster idag. Visserligen jättebra att det blir gjort så att vi snart kan flytta in där men det hade inte varit fel att sova lite till. Dagen kommer annars att ägnas här hemma med plock och andra hemsaker.

Ha en fin dag♥


Fotboll

Sitter här hemma med ett gäng killar som alla är gul och blåmålade i ansiktet och stojar och skriker till fotbollen. Så fort matchen är slut ska vi grilla och efter det är det dags för nästa match. Nu är det skönt att datorn finns. Men lite söta är de med, när de kom hade de med sig studentpresent till mig. En stor glasskål med fiskar i...egen fångadefiskar så det lär bli för mig att åka och köpa guldfiskar i veckan. Tycker faktiskt att det kan vara riktigt snygg med fiskar i glasskål, vet bara inte riktigt var jag ska ha dem men det löser jag.

Magen v.30



Det växer så det knakar! Och nu börjar jag verkligen längta tillbaka till min vanliga figur. Ska bli så skönt att få gå ut och gå med vagnen och komma i form igen. Men men, älskar ändå min gravidmage!

Morning

Godmorgon(middag)! Vaknade faktiskt och gick upp vid tio efter att M hade åkt iväg för att fixa med bilen. Efter en stund kom han hem igen och jag trodde att han glömt något men han hade bara varit och köpt frallor till mig. Sötisen. Dagen blir lugn och jag har planer på att bara gå här hemma och ta det lugnt. Skönt.

Kram♥

Graviditeten so far

Datum

23/1

7/5

11/6

Vecka

10

24

29

Vikt

58,9

67,3

72,4

S/F mått (magmått)


23

30

Hb (järnvärde)

124

113

103

Blodtryck

120/60

110/60

110/50

Fosterläge



H (huvud neråt)

Hjärtslag


155

144


Såhär har det alltså sett ut sedan jag var hos barnmorskan första gången. Tycker att man är där alldeles för lite faktiskt, endast tre gånger på 30 veckor känns liiite. För er som intge varit gravida kanske det inte säger så mycket men viktuppgången är lite i överkant, järnet är dåligt men resten är perfekt. Inget ovanligt alls egentligen. Bra känner jag är att bebben redan nu ligger "rätt" och med lite tur kanske den stannar så... Men just nu måste jag försöka få upp järnvärdet med järntabletter och funkar inte det är tydligen sista utvägen att ge järn rätt in i blodet vilket inte känns så mysigt.. Men men, får hoppas på det bästa!

Mama!



Idag kom min mama tidning och vad känns skönare än att lata sig lite i soffan med bra läsning och en tallrik vattenmelon. Kanske ser väldigt nyttigt ut men jag har av någon konstig anledning socker på melonen. Supergott. Superonyttigt!

Äntligen fredag!

Godmorgon! Inatt har jag sovit riktigt gott, skönt att få göra det ibland med. Och visst är det underbart att det är fredag, även om jag alltid är ledig numera så är fredagar ändå speciellt. Idag ska jag fixa lite med presenter, fika hos mamma och köpa studentblommor, är bra att det hela tiden finns lite att göra. Förresten så var jag hos barnmorskan i onsdags och jag tänkte slänga upp lite om magen osv i ett senare inlägg. Vad tycker ni om det?

Nu ska jag plocka lite och klä på mig innan jag kör (ja, idag är jag lat) upp till mamma♥

Överallt!

Hallo! Jag är precis hemkommen efter en dag med M på jobbet (lastbil), känns som att jag varit precis överallt idag. Men men, var skönt att komma hemifrån en hel dag, kan ju inte gå här och uggla hela sommaren. Skulle även hämta vår bil som varit inne på lite fix men istället fick jag hämta en bil som det inte alls var något fix gjort på....så till helgen måste M iväg och byta någon del innan vi kan fixa det andra. Här tror man att när man handlar en nybesiktigad bil från bilhandlare ska det vara okey men nej, dumma bil!! Däremot hade ju krokarna kommit och de var perfekta ( bild kommer när barnrummet är klart) och ikväll ska M laga mat....Skönt!

På väg...

Nu är krokarna jag skrev om tidigare på väg, förhoppningsvis ligger de i brevlådan redan imorgon eller på fredag. Så är det ordnat och nu sitter jag och letar efter en fin matta till fiskens rum med. Alltid är det något. Bortskämda unge!

Brunt är fint



Blev shoppat en hel del till bebis idag när jag var ute på min ärenderunda. Blev bland annat detta men sen även två vita bodys, vita hjälmar och ett par gröna mysbyxor. Nu så är bebbens garderob snart ordnad, fattas bara lite småsaker. Längtar tills plutten kommer!

Godmorgon

Så var det onsdag igen och idag hade jag tänkt att jag skulle sova länge. Dock blev det inte så för grannen håller på att borra till sin brunn som förmodligen torkat ut ordentligt nu när det varit så varmt. Men men, nu är jag uppe och det var väl egentligen bra. Idag står en hel del ärende på listan, bland annat lämna tillbaka en present ( hade redan den), lämna tiaran hos frisören och barnmorskebesök. Så lite att göra har jag allt, så nu ska ja börja fixa lite hemma innan det är dags att bege sig.♥



Bal



Här är vi, jag och min baldejt, innan vi skulle åka iväg i limousinen. Visst syns det knappt att jag är gravid?! Underbart fin kände jag mig i alla fall i både klänningen och håret.

Lunchat

Nu har jag varit och lunchat med mamma ( varit hemma ett tag) och alla påpekar hur liten och fin magen är. Inte annat än att man är lite stolt, fast jag tycker magen är stor ju.. Sen här hemma har jag hunnit dammsuga och fixa lite och nu ska jag gå och förbereda räksalladen som vi ska äta ikväll. Kanske blir det även lite bakning i kväll.. Får se vad det blir!

Student



Här har vi nästan precis sprungit ut och lyckan är total.. Ont i nacken hade man också efter alla blommor och djur som hängdes runt halsen på en. Tack alla gulliga!

Svensk sommar

Godmorgon! Nu är den här, den svenska sommaren. Ute blåser det och är mulet och solen går inte att se någonstans..visserligen skönt om det kommer lite regn som rensar luften men sen kan det gärna få lov att bli fint igen. Idag ska jag i alla fall ta en promenad till mammas jobb och luncha, sedan blir det att göra ett ärende och i eftermiddag hade jag tänkt att baka lite. Måste ju få tiden att gå på alla möjliga vis.

Ha en fin dag/Emm

Krokar..


I barnrummet vill jag ha det ganska stilrent och inte en massa plastsaker, men självklart ska det ändå synas att det är ett barnrum. Så när jag hittade dessa föll jag direkt. Barnsliga, fina krokar i trä perfekta att hänga pyjamas, badhandduk eller liknande på. Tänkte klicka hem igelkotten och trädet men tyvärr var igelkotten slut så jag väntar och hoppas på att den kommer in på nytt.

25kr/st på www.busigt.se


Födelsedagen!



Min födelsedag började med att älsklingen väckte mig med presenter, bland annat den här klockan. Sedan bar det av till skolan ett tag innan jag mötte mamma i samhälet för lunch och shopping. Kvällen spenderades sedan hemma med M med god mat och mys. En lagom händelserikdag, men en underbart bra födelsedag!

Klockan är från www.asos.com

It's over!

Nu är det över! Jag har fyllt år, tagit studenten och varit på bal och är nu på min första lediga dag i väntan på bebis. Har inte riktigt fattat ännu att skolan är slut och att jag ska vara ledig i över ett år men känner mig något enormt avslappnad. Dagen har bestått av lite småplock, valt färg till vårt sovrum (äntligen) och även bakat en äpplepaj. Mums! Nu tänkte jag kika runt lite efter saker till bebisrummet och uppdatera med bilder från bal och student med såklart..


Ha det fint♥


Snart 19...

Nu har det äntligen börjat kännas! Jag får alltid samma känsla som när man var liten när det börjar närma sig min födelsedag fast i år trodde jag inte att den skulle infinna sig. Men så idag kom den.. och nu längtar jag som ett litet barn efter morgondagen. Så nu ska jag gå och duscha och sen hoppa i säng för snart är det min Födelsedag!


Magen v28...



Man har växt lite på 28 veckor kan man säga! Inga bristingar än vilket är helt otroligt med tanke på hur mycket den har töjts ut. Men fin är den!

Nästsista dagen..

Godmorgon! Idag hade jag planer på att åka till skolan tidigt men det blev inte riktigt så, ingen annan skulle ju dit då. Så blir en snabbtur till skolan vid 10.30 för att få reda på ett betyg och lämna lite böcker. Ofattbart, det är min nästsista skoldag på över ett år. Sedan i eftermiddag är det sista gången på föräldrautbildningen och efter det måste jag handla all mat till champangefrukosten på torsdag. Så lite har jag allt att göra idag... men först skolan!

Regn..kanske inte just nu men..


Det är löjligt! Det är inte min grej! Men jag vill så gärna ha de här gummistövlarna! Och med bebbe på G så lär det bli dagar i framtiden då man måse vara ute i regnet..kanske inte inom det närmaste året men ändå..det är en bra ursäkt för att köpa dem.

Hot!

Vad varmt det är! Underbart men varmt. Dagen har spenderats i Halmstad där jag fick insytt min balklänning och även valt lite studentpresenter till mig själv..Klänningen sitter nu perfekt och väntar bara på att få användas på lördag. Vad jag längtar. Fast innan dess är det min födelsedag och student. Nu är det bara 2 dagar kvar, sen är man fri!

RSS 2.0